Reklame
Reklame
Reklame
Reklame
Reklame
Partneri

Nova pjesma Dubioze kolektiv „Apsurdistan“


dubioza_kolektiv_by_jigglewiggle-d4ce6pw

Nadaleko poznati bosankohercegovački bend Dubioza kolektiv  u skorije vrijeme objavljuje svoj šesti album. Ovaj put obradovat će nas velikim brojem pjesama, a prva je već ugledala svjetlo dana pod nazivom „Kažu“.

Pomenuti album planiran je da se objavi za tri sedmice a članovi benda očekuju dobru slušanost.

Ono što opisuju u pjesmi jeste svakodnevnica i sva istina koja se proseže danas u našoj zemlji, kroz medije, reklame i bilo koji drugi vid komunikacije.

“Te ‘istine’ su najčešće zasnovane na neprovjerenim informacijama ili glasinama i imaju malo ili nimalo temelja u stvarnim činjenicama. Pomoću magične riječi “kažu” nadoknađuje se nedostatak argumenata, jer se pretpostavlja da je istina ono što većina (nacija, okolina, svijet…) misli, a od pojedinca se očekuje da napravi ono što ta većina kaže”, dodaju članovi Dubioze kolektiv.Dino PAŠALIĆ

Dino PAŠALIĆ

Iza sebe ima radnog iskustva stečenog na raznim medijima kao urednik portala, voditelj emisija na radiju i televiziji, te vodio veliki broj kulturno-zabavnih i političkih manifestacija. Trenutno je uposlen kao direktor/urednik 072info, novinar Dnevnog avaza i magazina Express, a član je Udruženja BH novinari.
Dino PAŠALIĆ
Narodni Radio
Reklame


Komentariši članak:

Reklame
Reklame
Reklame
NOVO U GRADU!
Partneri