Reklame
Reklame
Reklame
Reklame
Reklame

Autor: Dino PAŠALIĆ

Dino PAŠALIĆ

Apsolvent Filozofskog fakulteta u Zenici, Odsjeka za b/h/s jezik i književnost. Novinarstvom se bavi dugi niz godina. Iza sebe ima radnog iskustva stečenog na raznim medijima (urednik portala, voditelj emisije na Radio-televiziji Zenica), te vodio veliki broj kulturno-zabavnih manifestacija. Trenutno je uposlen kao urednik Portala 072info, novinar magazina Express i saradnik Narodnog radija i Kanal 6 Televizije.

Nova pjesma Dubioze kolektiv „Apsurdistan“

dubioza_kolektiv_by_jigglewiggle-d4ce6pw

Nadaleko poznati bosankohercegovački bend Dubioza kolektiv  u skorije vrijeme objavljuje svoj šesti album. Ovaj put obradovat će nas velikim brojem pjesama, a prva je već ugledala svjetlo dana pod nazivom „Kažu“.

Pomenuti album planiran je da se objavi za tri sedmice a članovi benda očekuju dobru slušanost.

Ono što opisuju u pjesmi jeste svakodnevnica i sva istina koja se proseže danas u našoj zemlji, kroz medije, reklame i bilo koji drugi vid komunikacije.

“Te ‘istine’ su najčešće zasnovane na neprovjerenim informacijama ili glasinama i imaju malo ili nimalo temelja u stvarnim činjenicama. Pomoću magične riječi “kažu” nadoknađuje se nedostatak argumenata, jer se pretpostavlja da je istina ono što većina (nacija, okolina, svijet…) misli, a od pojedinca se očekuje da napravi ono što ta većina kaže”, dodaju članovi Dubioze kolektiv.


Reklame


Komentariši članak:

Reklame
Reklame
Reklame
Partneri
Reklame

Anketa

Ko je Vaš favorit za Bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

View Results

Zenica

Mostly Cloudy
Humidity: 94
Wind: 8.05 km/h
16 °C
15 18
2 Sep 2014
16 21
3 Sep 2014
KRATKI OGLASI