Reklame
Reklame
Reklame
Reklame
Reklame
Reklame
Partneri
Postani VIBER REPORTER 072INFO
Partneri

Preminula još jedna Čelikova legenda, Alojz Renić Rena


Salih-Radakov5
Podijelite vijestShare on Facebook0Email this to someoneTweet about this on Twitter0

Salih-Radakov5

U Travniku je u 71. godini života preminuo jedan od najboljih igrača NK Čelik ikada, Alojz Renić Rena. Čovjek koji je u svojoj sezoni odigrao veliki broj utakmica, otprilike njih oko 600, ali kako je uvijek volio reći, najzapaženije su bile utakmice Čelika. 

Rena je dres Čelika nosio deset godina i za tih deset godina postigao je više od 350 golova, što dovoljno govori o njegovoj igri, kvalitetu igre i talentu koji je posjedovao, te tako Čelik u većini slučajeva dovodio do dobrih rezultata. 

Copy-of-004

Kako se proslavio kao jedan od najboljih igrača crno-crvenih ikada, nakon svoje uspješne igračke karijere postao je i trener Čelika sa kojim je osvojio Intertoto kup, a u dva mandata obavljao je i dužnost direktora kluba Čelik. 

Ova velika legenda bosanskohercegovačkog fudbala u svojoj bogatoj nogometnoj karijeri nosio je i dres Travnika, Sarajeva i zagrebačkog Dinama, a nakon dugogodišnjeg boravka u Zenici, prije tri godine se preselio u Travnik gdje je jutros i preminuo. 

FIOREN1

Kako prenose mediji, vjerovatno će se sahrana održati sutra u poslijepodnevnim satima u njegovom rodnom mjestu Slimena, a detaljne informacije javit ćemo vam naknadno. 

Portal 072info porodici i prijateljima iskazuje riječi iskrenog saučešća.


Adla ABAZOVIĆ

Adla ABAZOVIĆ

Studentica Filozofskog fakulteta u Zenici, Odsjeka za b/h/s jezik i književnost. Posjeduje radno iskustvo kao TV i radio voditelj stečeno na Radio – televiziji Zenica, te iskustvo vođenja manifestacija kulturno – zabavnog karaktera. Trenutno je zaposlena kao voditelj-spiker na BM radiju i kao i novinar Portala 072info.

Narodni Radio
Reklame


Komentariši članak:

Reklame
Reklame
Reklame
Reklame
Reklame
Reklame
Partneri
Close