Reklame
Reklame
Reklame
Reklame
Reklame
Partneri

ZAHTIJEVAMO ISPLATE STIPENDIJA: Sutra protesti studenata!


RMKZENICA072INFO

RMKZENICA072INFO

Na inicijativu nekolicine građana i Udruženja studenata ‘Sloga-Concordia’ sutra će se održati protesti u 15.00 sati ispred zgrade Vlade Zeničko-dobojskog kantona. Kako ističu nezadovoljni studenti, razlozi protesta su neisplaćene stipendije kako kantonalne (općinske) tako i boračke.

Sutrašnjim mirnim protestima zahtijevaju isplatu boračkih stipendija do kraja godine, te isplatu pola kantonalnih/općinskih stipendija koje im se duguju. Očekuju veliki broj narodne mase, a ukoliko ministarstvo ne pristane na kompromis, slijedeće sedmice najavljuju i treći val protesta. Odlučni studenti najavljuju i to kako ukoliko im ne uspije treći val protesta, i pored niskih temperatura, krenut će sa organizovanjem “Šator naselja” ispred zgrade RMK-a.

Pored toga, ističu kako je moguće da se podnesu i određene tužbe ali o tome još uvijek ne žele pretjerano detaljisati.Dino PAŠALIĆ

Dino PAŠALIĆ

Novinarstvom se bavi dugi niz godina. Iza sebe ima radnog iskustva stečenog na raznim medijima (urednik portala, voditelj emisija na radiju i televiziji), te vodio veliki broj kulturno-zabavnih i političkih manifestacija. Trenutno je uposlen kao direktor/urednik 072info, novinar Dnevnog avaza i magazina Express,a član je Udruženja BH novinari.
Dino PAŠALIĆ
Narodni Radio
Reklame


Komentariši članak:

Reklame
Reklame
Reklame
NOVO U GRADU!
Partneri