Reklame
Reklame
Reklame
Reklame
Reklame

Autor: Dino PAŠALIĆ

Dino PAŠALIĆ

Apsolvent Filozofskog fakulteta u Zenici, Odsjeka za b/h/s jezik i književnost. Novinarstvom se bavi dugi niz godina. Iza sebe ima radnog iskustva stečenog na raznim medijima (urednik portala, voditelj emisije na Radio-televiziji Zenica), te vodio veliki broj kulturno-zabavnih manifestacija. Trenutno je uposlen kao urednik Portala 072info, novinar magazina Express i saradnik Narodnog radija i Kanal 6 Televizije.

ZAHTIJEVAMO ISPLATE STIPENDIJA: Sutra protesti studenata!

RMKZENICA072INFO

RMKZENICA072INFO

Na inicijativu nekolicine građana i Udruženja studenata ‘Sloga-Concordia’ sutra će se održati protesti u 15.00 sati ispred zgrade Vlade Zeničko-dobojskog kantona. Kako ističu nezadovoljni studenti, razlozi protesta su neisplaćene stipendije kako kantonalne (općinske) tako i boračke.

Sutrašnjim mirnim protestima zahtijevaju isplatu boračkih stipendija do kraja godine, te isplatu pola kantonalnih/općinskih stipendija koje im se duguju. Očekuju veliki broj narodne mase, a ukoliko ministarstvo ne pristane na kompromis, slijedeće sedmice najavljuju i treći val protesta. Odlučni studenti najavljuju i to kako ukoliko im ne uspije treći val protesta, i pored niskih temperatura, krenut će sa organizovanjem “Šator naselja” ispred zgrade RMK-a.

Pored toga, ističu kako je moguće da se podnesu i određene tužbe ali o tome još uvijek ne žele pretjerano detaljisati.


Reklame


Komentariši članak:

Reklame
Reklame
Reklame
Partneri
Reklame

Anketa

Ko je Vaš favorit za Bošnjačkog člana Predsjedništva BiH?

View Results

Zenica

Rain
Humidity: 94
Wind: 4.83 km/h
15 °C
15 18
2 Sep 2014
16 21
3 Sep 2014
KRATKI OGLASI