AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava

Od nedjelje, 04. septembra sa početkom u 22 sata u programu OBN TV sa emitovanjem počinje druga sezona popularne američke serije Breaking Bad.
Prisutnost u medijima i na društvenim mrežama svrstava Breaking Bad među najveće TV fenomene u istoriji koji dokazuju da istinsku kvalitetu američke filmske produkcije sve rjeđe pronalazimo na velikom platnu, a sve češće na malim ekranima. 

Serija Breaking Bad koja se emituje u programu OBN TV osvojila je i gledaoce u BiH tako da se na raznim forumima od ljubitelja ove serije mogu saznati zanimljivosti vezane za nju. Manje poznati detalji vezani za seriju i glumačku ekipu itekako su interesantni javnosti. 

Mnogi glumci u seriji poznati su komičari

Bryana Cranstona mnogi pamte kao “tatu iz Malcolma u sredini”, ali vjerojatno niste znali da su i mnogi drugi glumci iz serije započeli kao stand-up komičari. Bob Odenkirk (Saul Goodman – inače, možda ne znate da su se scenaristi ovo ime zamislili kao igru riječima: “It’s all good, man”) tvorac je humorističnog skeč-showa “Mr. Show”, a radio je i kao scenarist u talk showu Conana O’Briena. Bill Burr (Kuby), Lavell Crawford (Huell), Steven Michael Quezada (Steve Gomez) i Javier Grajeda (Juan Bolsa) komičari koji su se bavili ili se još uvijek bave stand-up komedijom. 

Gilligan ih je angažirao jer vjeruje da su komičari odlični u ozbiljnim dramskim ulogama. 

Walter White i Heisenberg su stvarni

Iako je sama ideja za seriju nastala kada su tvorac serije Vince Gilligan i njegov kolega Thomas Schanuz u šali rekli kako je jedino rješenje za njihovu nezaposlenost smjestiti laboratorij u kamp kućicu i proizvoditi metamfetamin, mnogi su, inspirirani Walterom Whiteom, došli na ideju da pokušaju isto. Ipak, prije nego se serija pojavila na malim ekranima, Walter White iz Alabame našao se na listi najtraženijih kriminalaca zbog proizvodnje i trgovanja kristalnim metamfetaminom. Ipak, nije se radilo o učitelju kemije koji je obolio od raka, ali u medijima se pojavio iste godine kada i BB.

S druge strane, Whiteov alter ego, Heisenberg, posveta je Werneru Heisenbergu, jednom od najznačajnijih fizičara dvadesetog stoljeća i dobitniku Nobelove nagrade. U kvantnoj mehanici, Heisenbergovo načelo neodređenosti govori kako je načelno nemoguće odrediti točan položaj i brzinu neke čestice.

Postoji pet mini epizoda koje možda niste pogledali

Još 2009., na AMC-jevoj službenoj stranici snimljeno je pet mini epizoda u svrhu promocije druge sezone. Riječ je o epizodama “The Breakin-in”, “Wedding Day”, “Good Cop/Bad Cop”, “TwaüghtHammër” i “Marie’s Confession”.

Jesse je trebao poginuti u prvoj sezoni

Vince Gilligan namjeravao se riješiti lika Jesseja Pinkmana na kraju prve sezone, ali zahvaljujući njegovoj odličnoj izvedbi, ipak ga je odlučio zadržati. 

Gilligan je odmah nakon druge epizode shvatio da će lik Jesseja zadržati rekavši kako bi njegova smrt bila velika scenaristička pogreška.

Kuća porodice White zaista postoji

Kuća porodice White nije stvorena na nekom setu već je riječ o domu Fran i Louieja Padille koji tamo žive od 1973. Kuća se nalazi u Albuquerqueu, a hiljade posjetitelja dolaze kako bi se prošetali kućom Waltera Whitea. 

Fran i Louie rado primaju goste, ali često moraju podsjećati turiste da neke scene nisu snimljene u njihovom domu i da ga nemaju namjeru prodavati čak i ako im ponude milijune.

Bryan Cranston bio je osumnjičen za ubistvo

Cranston i njegov brat prije početka glumačke karijere radili su u jednom restoranu na Floridi, a njihov je šef bio omraženi kuhar imena Peter Wong. 

“Čak i ako ste bili pristojni prema njemu, mrzio vas je i urlao na nas sa satarom u ruci”, rekao je Cranston u jednom intervjuu. 

Nakon što je Wong ubijen, policija je ispitala sve zaposlenike i doznala da su mnogi često razmišljali o ubojstvu šefa. Međutim, braća Cranston u to su vrijeme dali otkaz i odlučili na motorima putovati SAD-om. Naravno, to je pobudilo zanimanje policije koja je ih je neko vrijeme sumnjičila za ubojstvo.