Portal 072info

​ZDK Za šest dana radari zabilježili 6.448 prekršaja u saobraćaju

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je u proteklom periodu intenzivirala aktivnosti iz svoje nadležnosti, na kontroli vozača i vozila, te dokumentovanju i sankcionisanju prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH. 

Cilj naznačenih aktivnosti je smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i prekršaja u saobraćaju, te postizanje visokog stepena bezbjednosti saobraćaja na području našeg kantona.

Na osnovu poduzetih aktivnosti, u vremenskom periodu 30.08-04.09.2016. godine, mobilni i stacionarni radarski sistemi instalirani na magistralnim putevima u Zeničko-dobojskom kantonu su evidentirali i zabilježili 6.448 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine.
Navedene aktivnosti će se nastaviti i u narednom periodu, te će se poduzimati i druge ciljane aktivnosti koje su rezultat određenih analiza i procjena, kako bi se počinioci prekršaja i krivičnih djela u saobraćaju sankcionisali, a time bezbjednost saobraćaja na svim putevima na području Zeničko-dobojskog kantona podigla na veći nivo.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box