DAN KOŠARKE: Liga mladih BiH u nedjelju na Bilmišću

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Omladinski košarkaški klub Čelik i Omladinski košarkaški klub Abeceda u nedjelju, 19. aprila 2015. godine u okviru 9. kola Lige mladih KS BiH ugostit će ekipe Partizana i Rookie iz Banja Luke.  

Nedjelja je «Dan košarke» i to u dvorani «Bilmišće», zeničkom košarkaškom domu.

Program počinje u 12 sati utakmicom kadata (U-16 selekcije) Čelika i Partizana. Očekujemo da će prvaci Lige mladih ZDK predvođeni kadetskim reprezentativcem BiH Seminom Burkom, te najkorisnijim igračem dosadašnjeg dijela lige Ahmetom Begićem, potencijalnim reprezentativcima Amarom Brkićem, Harunom Alićem, Eminom Husetovićem i drugim, opravdati epitet jedne od najperspektivnijih generacija u novijoj istoriji kluba. U 14 sati na parket će izaći u posljednjim utakmicama nepobjedivi juniori Čelika predvođeni također reprezentativcem BiH Ibrahimom Durmom, Kenanom Fajkovićem, Mirzom Begagićem, Farisom Džampom…od kojih se očekuje da pobjedom trasiraju put ka doigravanju. Za 16 sati predviđen je meč najbolje pionirske ekipe u ZDK, OKK Abeceda koja predvođena Adisom Zecom, Harisom Halilovićem i ostalim dječacima trenera Harisa Milaka za protivnika ima sastav banjalučkog KK Rookie.

Utakmice se igraju kako slijedi:
* 12h – kadeti OKK Čelik – KK Partizan TS Banja Luka
* 14h – juniori OKK Čelik – KK Rookie Banja Luka
* 16h – pioniri OKK Abeceda – KK Rookie

Budite dio ovog programa, svjedočite ljepštoj budućnosti košarke u Zenici i BiH. Cijena ulaznice za cjelodnevni program je 2 KM, a jedna kupljena ulaznica – vrijedi za dva đaka!