Dodik: Rezolucija koju je donio Parlament BiH neće važiti u RS-u kada je odbacimo

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik očekuje da će na predstojećoj posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske bude biti odbačena Rezolucija o poštivanju žrtava fašističkog režima i pokreta, koju je usvojio Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.Dodik je istakao da sa odbacivanjem u parlamentu rezolucija neće važiti, niti će imati podršku u Republici Srpskoj.

On je napomenuo da je NSRS zakazan s ciljem jačanja ranije donesene rezolucije u u vezi sa genocidom u Jasenovcu i genocidom nad Srbima.

“Takvog određenja, koje smo donijeli prije četiri, pet godina, nema u toj spornoj rezoluciji donesenoj na nivou BiH. Tom rezolucijom se skrnavi položaj i omalovažava stradanje Srba, favorizuje stradanje drugih, te se sa Srbima izjednačavaju oni koji su bili na zločinačkoj strani”, napomenuo je Dodik, koji je i član Predsjedništva BiH, .

On je izrazio žaljenje što su “neki prihvatili da budu dio većine pri usvajanju sporne rezolucije”.

“Što se tiče Bleiburga, to je bio legitimni cilj Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije, stradali su oni koji su počinili zločine nad Srbima i mi vjerujemo da je to bila zaslužena kazna”, poručio je Dodik.

Prethodni članakZašto je farmer vratio 600 miliona dolara koje je pronašao u buretu
Sljedeći članakTerapija o kojoj priča internet: Kako je Tyson došao u fantastičnu formu