Krav Maga akademija Zenica na kampu na Igmanu‏

Podijelite vijest
Protekli vikend, od petka 30.5.2014 do nedjelje 1.6.2014.g., predstavnici Krav Maga akademije Zenica su učestvovali na “IKMF Krav Maga kampu” koji se održao u prirodnom ambijentu na planini Igman u Sarajevu.
Krav Maga kamp je organizovala Internacionalna Krav Maga Federacija Bosne i Hercegovine, a sve treninge je održao Direktor IKMF BiH g. Ervin Sućeska, prvi i trenutno jedini licencirani Krav Maga IKMF Expert u našoj državi.
 
Obzirom da je Krav Maga sistem samoodbrane koji se rapidno širi u Europi, a naročito na području naše države, kamp je imao cilj da usavrši i unaprijedi znanje IKMF instruktora i studenata koji će stečeno znanje prenositi u svojim Krav Maga školama.
 
Veoma kvalitetno organizovan kamp se sastojao od mnogobrojnih tehnika oslobađanja iz talačkih sitacija, sprečavanje otmice automobila, odbrana i oslobađanje od prijetnje i napada nožem, palicom i vatrenim oružjem.
 
Dio atmosfere sa ovog događaja možete pogledati klikom ovdje.
 
IKMF BiH će u narednom peridu nastaviti sa usavršavanjem svojih instruktora posebno u sektorima Krav Maga obuke za žene i Krav Maga za djecu jer se u zadnjih pola godine pojavio veoma veliki interes javnosti za ova dva Krav Maga sektora.