Muriz Memić: U sudnici je pomenuta palica o kojoj od početka govorimo, neka nam je Bog na pomoći

Screenshot 1 111

Saslušanjem dvojice zaštičenih svjedoka te Edvina Avdića danas je u  Sudu BiH nastavljeno suđenje u predmetu “Dženan Memić”.

Sudi se bivšoj djevojci tragično stradalog mladića Alisi Ramić (djevojačko Mutap), njenom ocu Zijadu Mutapu, dvojici policajaca Hasanu Dupovcu i Josipu Bariću, te Muameru Ožegoviću – radniku hotela “Kristal” sa kojeg su nadzorne kamere snimile događaj u Velikoj aleji na Ilidži. Oni su optuženi za prikrivanje i zataškavanje ubistva Dženana Memića 8. februara 2016. godine na Ilidži.

Ako je ovo tačno, neka nam je Bog na pomoći

Muriz Memić otac nastradalog Dženana, danas je prisustvovao suđenju kao i advokat Ifet Feraget i Davor Dragičević, otac ubijenog Davida.

Nakon ročišta Muriz Memić je rekao novinarima:

– Čuli smo ko je Hasan Dupovac i na koji način su se radile istrage u MUP-u KS. Ako je ovo tačno, neka nam je Bog na pomoći. Čuli smo pojavila se i palica u sudnici, o kojoj od početka govorimo. Možemo zaključiti da Alisa nije imala amneziju, da je rekla da su napadnuti i ko je sjeo u to vozilo. Mislim da je sada narodu mnogo jasnije i zato neka ovog suđenja. Evo šesta godina pa će biti i deseta i petnaesta. Vidimo kako to sve ide sporo – kazao je Muriz Memić.

Ifet Feraget je kazao da je konsterniran svime što je vidio i čuo.

Snimci nisu izuzimani u skladu sa zakonom

– Djelotvorna istraga nije propisana po svojoj formi i zakonu ali je to ona istraga koja po svojoj formi i zakonu se rukovodi okolnostima slučaja. Vi ste svi svjedoci da smo mi šest godina izgubili na saobraćajnoj nesreći tipa kontakta kombija i pješaka. Danas smo čuli da nema nikakvog kombija, da nema nikakve saobraćajne nesreće, kao što reče gospodin Memić pojavila se i palica u sudnici o kojoj govorimo šest godina. Sama činjenica da snimci nisu izuzimani u skladu sa zakonom govori da je neko od početka imao namjeru da prikrije pravi način dešavanja događaja, odnosno ubice Dženana Memića – kazao je Feraget.

Na videu poslušajte i šta je kazao Davor Dragičević, te na šta su još ukazali Muriz Memić i Ifet Feraget.  

IZVORAvaz
Prethodni članakDo kraja dana padavine širom zemlje, sutra snijeg u Bosni, sjevernoj Hercegovini
Sljedeći članakU 153 kontrole zatečeno 36 neprijavljenih radnika