Portal 072info

Najdraže seks poze: Ovnovi vole biti lideri, Ribe su saosjećajne

Svaki horoskopski znak ima određene karakteristike koje su svojstvene samo njemu. Tako prema hosroskopskom znaku možemo mnogo saznatai o osobi koja je rođena u periodu vladavine tog znaka Zodijaka. U nastavku pročitajte šta i kakav seks voli svaki od horoskopskih znakova.

Ovan

Ovnovi vole biti lideri u svakom aspektu svog života pa tako i u krevetu. Oni su brzi, dominantni i agresivni, a ponekad mogu biti malo i egocentrični, odnosno misliti više na svoj užitak nego partnerov.  

Najdraža poza: Obrnuta kaubojka (žena je gore, ali licem je okrenuta prema njegovim stopalima) je savršena poza za Ovna jer mu omogućava potpunu kontrolu nad situacijom. 

Najbolji partneri za seks: Lav, Vaga, Blizanci, Škorpija.

Bik

Bikovi obožavaju senzualni seks, kod njih nema žurbe jer je užitak partnera na prvom mjestu. Sva su im osjetila uključena tokom seksa i u krevetu vole osjetiti duboku intimu s partnerom.

Najdraža poza: Vjerovali ili ne, to je misionarska poza. Bikovi vole ovu pozu jer im omogućava puno dodira kožom na kožu dok u isto vrijeme mogu ljubiti partnerove usne, vrat… i gledati ga u oči. 

Najbolji partneri za seks: Škorpija, Rak, Djevica, Jarac.

Blizanci

Blizanci žele puno toga doživjeti tokom jedne noći u krevetu pa skaču iz poze u pozu, masturbiraju, koriste razne seks igračke… Vole duge predigre jer znaju da će im orgazam tako biti jači.

Najdraža poza: Obožavaju voditi ljubav na nogama, na primjer stojeći uza zid, naslonjeni na kuhinjski stol…

Najbolji partneri za seks: Ovan, Blizanci, Strijelac, Vodolija.

Rak

Rakovi nisu skloni pokazivati emocije tokom seksa pa je partneru ponekad teško dokučiti da li je zaista zadovoljan ili ne. Ipak, kada se dovoljno uzbude, sve kočnice popuštaju te postaju onakvi kakvi zaista jesu, pomalo divlji. Također, važno im je da partner doista uživa.

Najdraža poza: Ona na njemu je Raku najdraža poza. Voli gledati lice tokom seksa. Ponekad se toliko zanese da noktima izgrebe partnerova leđa. 

Najbolji partneri za seks: Bik, Lav, Jarac, Ribe.

Lav

Lav je prirodno nadareni virtuoz u krevetu i ponosan je na to. Iako nije sebičan i ne misli samo na svoje zadovoljstvo, voli kad ga partner tretira pomalo kao kraljevski. Želi povremeno čuti naglas koliko je dobar u seksu.

Najdraža poza: Takozvana “doggy” (pseća) je poza koju Lav obožava. Uz to se voli tokom seksa gledati u ogledalo – po mogućnosti veliko tako da dobro vidi cijelu akciju.

Najbolji partneri za seks: Škorpija, Ovan, Strijelac, Lav.

Djevica

Za Djevicu vrijedi pravilo – direktonost i učinkovitost. Ona voli kada joj partner kaže što želi u krevetu, ali nisu joj drage poze koje izgledaju kao da je potrebno godinama trenirati jogu da bi se čovjek osjećao ugodno. Posebno je uzbuđuje kada vidi da partner zaista uživa u seksu i to ne skriva.

Najdraža poza: Najviše voli stajati okrenuta licem prema partneru i obuhvatiti ga jednom ili obje noge. Poseban užitak joj je seks pod tušem.

Najbolji partneri za seks: Bik, Vaga, Ribe, Jarac.

Vaga

Vaga cijeni ljepotu tokom vođenja ljubavi, i to ne toliko svoju ili partnerovu, koliko okruženja u kojem se nalaze. Da bi Vaga potpuno uživala u seksu, okruženje mora biti savršeno, upravo onako kako je ona zamislila. U krevetu želi da oboje podjednako uživaju, no partner je taj koji češće inicira seks.

Najdraža poza: Vagi je najdraža poza takozvane makaze (muškarac sjedi na podu raširenih nogu savinutih u koljenima, žena sjedi okrenuta prema njemu. Ona stavi jednu nogu preko njegove,a drugu ispod). To je poza u kojoj niti jedan partner nije previše dominantan ili pasivan.

Najbolji partneri za seks: Ovan, Blizanci, Lav, Strijelac.

Škorpija

Škorpija je tajnovita i samotnjački orijentisana, ali u dubini duše je vrlo strastvena i emotivana što neke ljude može iznenaditi. On zna što želi u krevetu i neće odustati dok to ne dobije, odnosno neće stati dok partner ne doživi orgazam. 

Najdraža poza: Škorpija ne može izdvojiti jednu pozu koju najviše voli, jer ih obožava sve. Voli i igrice lisicama ili povezima na očima – to ga strašno uzbuđuje.

Najbolji partneri za seks: Bik, Lav, Škorpija, Ribe.

Strijelac

Strijelac ima slobodan duh pomalo nalik divljoj životinji. Spontan je u seksu i ne zadržava se samo na jednoj pozi, jer mu je to pomalo dosadno. 

Najdraža poza: Najviše voli pseću pozu, ali ne klasičnu već kad oboje stoje na nogama. Seks na osamljenim javnim mjestima ga jako uzbuđuje. 

Najbolji partneri za seks: Lav, Ovan, Blizanci, Vodolija

Jarac

Jarcu je vrlo važno osjećati se s partnerom ugodno, opušteno i intimno da bi potpuno uživao u seksu. Jednom kad se opusti – granica nema, iskušat će sve i svašta. Jarca uzbuđuje partnerov autoritet u krevetu i rado koristi igračke poput bičeva, lisica, kostima…

Najdraža poza: Ona u kojoj partner ima kontrolu jer Jarac voli biti pomalo pasivan. Na primjer žena Jarac voli ležati na trbuhu dok je patner na njoj odostraga dok muškarac uživa kada je žena na njemu.

Najbolji partneri za seks: Rak, Bik, Jarac, Djevica.

Vodolija

Za Vodoliju seks ne mora biti previše intimna stvar, već ga više doživljava kao zabavu. Voli moderne i kvalitetne seks igračke koje mu pomažu doći do vrhunca.

Najdraža poza: Uživa ležati na leđima i zadovoljavati se nekom igračkom dok partner to promatra. Gledanje partnera kako se uzbuđuje Vodoliji je vrlo erotično i nakon toga je spremna za pomalo divlji seks.

Najbolji partneri za seks: Blizanci, Vodolija, Strijelac, Djevica.

Ribe

Ribe su suosjećajni i kao spužva su za tuđe emocije. One su odlične u čitanju govora tijela partnera pa tačno znaju što želi i kako ga zadovoljiti. Vrlo su romantične i nježne u krevetu. 

Najdraža poza: Vole pozu u kojoj oboje leže na boku, a on je iza nje. Vrlo im je važna intima i dodiri tokom seksa. 

Najbolji partneri za seks: Škorpija, Rak, Djevica, Vaga.

Podijelite članak