Nakon što mu je Austrija oduzela tablice, pokušao ući u BiH s drvenim registracijskim oznakama 

5d4196d6 9814 4ed9 90f5 67c10a0a0a78 gp gradiska granica bih preview
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Na graničnom prijelazu Gradiška, dana 4. augusta, oko 18 sati, na izlazu iz Republike Hrvatske, kontroliran je osobni automobil (bosansko-hercegovačkih nacionalnih registracijskih tablica) i 25-godišnji vozač (državljanin Švicarske).

Policijski službenici su posumnjali u vjerodostojnost registracijskih tablica, te su nad 25-godišnjakom proveli kriminalističko istraživanje.

Utvrđeno je da je istome dana 1. augusta, policija u Austriji oduzela registracijske tablice zbog tehničke neispravnosti vozila, a do otklanjanja neispravnosti.

“Do 4. augusta isti nije otklonio neispravnost vozila, već je napravio registracijske tablice od drveta na koje je nalijepio papir sa napisanom registracijskom oznakom, te ih koristio kao prave”, saopćeno je iz PU Brodsko-posavske.

Policijski službenici su vozilo isključili iz prometa i oduzeli registracijske tablice, te protiv 25-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u kazneno djelo krivotvorenje isprave.