Održana humanitarna akcija za Elmanu Sinanović‏

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Danas je u Shoping centru „Džananović“ od 11 do 20h održana humanitarna akcija za Elmanu Sinanović  koju su organizirali PU „Abakus“ Zenica i Udruženje „Dlan“. Uposlenici i učenici „Abakusa“, članovi udruženja „Dlan“ i studenti Pedagoškog fakulteta u Zenici su prodavali kolačiće, nakit, crteže, slike i dekorativne vaze, kako bi skupili novac potreban za liječenje Elmane Sinanović koja boluje od Sindroma spinocerebralne ataxije sa senzomotornom polineuropatijom. Dalja dijagnostika će se obaviti 25.6.2013. u Beogradu, a onda 6.7.2013. ide na liječenje u Tursku.

Veoma smo zadovoljni pozitivnom atmosferom koja je vladala u toku humanitarne akcije, odzivom građana i sakupljenim iznosom novca.  U toku humanitarne akcije prolaznici su mogli vidjeti na licu mjesta kako djeca iz „Abakusa“ izrađuju nakit i dekorativne vaze, jer smo organizirali nekoliko praktičnih radionica u toku dana, te na taj način privukli posjetioce našeg humanitarnog štanda.

Ponosni smo na Elmanu Sinanović koja je bez obzira na svoje zdravstveno stanje uspjela biti  cijeli dan sa nama i to biti vesela i nasmijana.  Svaka čast ovoj hrabroj djevojci kojoj želimo puno sreće na liječenju i da nam iz Turske dođe još veselija i naravno zdrava.

S obzirom da još uvijek nije prikupljen sav novac, obavještavamo sve dobre ljude koji su u mogućnosti da pomognu da doniraju 2KM pozivom na broj 090 291 081 ili da sredstva uplate na broj računa Unicredit banke 40265714000 sa naznakom ZA ELMANU SINANOVIĆ.

Ovom prilikom  se zahvaljujemo vlasnicima Shoping centra "Džananović" na ustupljenom prostoru i studentima Pedagoškog fakulteta na volonterskoj pomoći.

Abakus tim