Održano superfinale studentskog projekta PR Challenge‏

Podijelite vijest

Superfinale četvrtog po redu studentskog takmičenja u PR-u, PR Challenge završeno je jučer u hotelu Sarajevo. Pet takmičarskih ekipa iz Sarajeva, Travnika, Banjaluke i Zenice predstavile su svoje PR strategije za najveću regionalnu internet konferenciju Spark.me koju organizuje kompanija doMen iz Crne Gore i Fondaciju Fabrike duhana Sarajevo.

„Iskreno sam obradovana onim što su ovi mladi ljudi nama prezentovali, bilo da govorim o odličnim PR strategijama ili o inovativnim pristupima, idejama koje su prezentovali ili samim prezentacijama. Pokazali su posvećenost, odgovornost i veliku energiju danas i pokazali da su se zasluženo našli u grupi superfinalista a iskreno se nadam i vjerujem da je ovaj takmičarski i inspirativan duh zarazan i da ćemo i mi, na Spark.me, imati što više ovako pametnih, preduzetnih i vrijednih mladih ljudi“, istakla je Itana Prljević, projekt menadžer konferencije Spark.Me.

Šestočlani žiri sastavljen od PR stručnjaka, urednika medija, blogera ipredstavnika kompanija, nakon što su svi takmičarski timovi predstavili svoje strategije, proglasio je tim Bosfor sa Ekonomskog fakulteta iz Zenice za pobjednike IV PR Challenge-a.

„Zahvaljujemo se organizatorima na odličnoj prilici za sticanje novih znanja i iskustava ali i priliku da pokažemo šta znamo, jer u okruženju u kojem se nalaze mladi, danas je teško steći kompetencije koje nisu samo u teoretskom smislu. Također sve pohvale organizatoru i sponzorima koji su pokazali da su društveno odgovorni time što su dali podršku ovom projektu. Naravno, raduje nas činjenica da naša saradnja ne završava na ovoj aktivnosti i da ćemo u budućnosti još sarađivati“, izjavila je Zerina Muco, član pobjedničke ekipe Bosfor, sa Ekonomskog fakulteta iz Zenice.

Drugo mjesto osvojila je takmičarska ekipa aPRopo sa Fakulteta političkih nauka iz Sarajeva, dok je treće mjesto osvojila takmičarska ekipa Felix Felicis sa Ekonomskog fakulteta iz Sarajeva.

Pored glavnih nagrada žiri je dodijelio i nagrade za najbolju prezentaciju, najbolju PR strategiju i  najinovativniji pristup.

Organizator PR Challenge-a je agencija Prime Communications, prva domaća PR agencija, koja ovim takmičenjem želi naglasiti značaj PR struke, promovisati mlade, inovativne i kreativne buduće kolege ali i pružiti priliku studentima da teoretska znanja koja stiču na fakultetima primjene u praksi kreirajući strategije za prave klijente.

Pobjednici PR Challenge takmičenja, kao glavnu nagradu, osvojili su kotizacije za učešće na regionalnoj konferenciji o odnosima s javnošću – PROACTIVE X čime im je omogućeno da uče od najboljih PR praktičara u regiji.