Portal 072info

PODRŠKE NE PONESTAJE: O otkazu trudnice u JP Grijanje bruje mediji i u regiji

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

Zeničanka Belma Kokić dobila je otkaz iz državne kompanije „Grijanje Zenica“ samo zbog toga jer je ostala u drugom stanju, a otkaz joj je uručen SMS porukom kada je otišla na bolovanje polovinom jula ove godine. Priča koju je naš Portal prvi objavio doživjela je pravi odjek u javnosti, budući da su o slučaju Belme Kokić i politici JP Grijanje pod vodstvom aktuelnog direktora Kasima Sarajlića pisali ne samo bosanskohercegovački mediji, nego i mediji iz regije.

Slučaj ‘Diskriminacije u JP Grijanje’ doživio je svoj odjek i u popularnoj emisiji OBN Televizije koju uređuje i vodi Mimo Šahinpašić, a trudnici Belmi Kokić koja je dobila otkaz zbog želje da postane majka ne prestaju stizati poruke i mailovi podrške.

“Zahvaljujem se svim djevojkama, ženama, majkama, trudnicama na desetinama poruka, upita i mailova podrške. Zaista je divno znati da činim nešto za dobrobit svih žena u BIH” – kazala je Kokić za 072info.

Upravo je danas jedna TV kuća boravila u Zenici, radeći priču o ovom slučaju koja će biti najvjerovatnije emitovana 7. decembra, a koja ima za cilj pružiti podršku ali i skrenuti pažnju javnosti na ovaj slučaj.

Interesantno je i to kako se niko iz JP Grijanje do sada nije oglasio po ovom pitanju, samo su se mogli zabilježiti cinični komentari i statusi putem društvenih mreža uposlenih a koji se tiču ovog slučaja o kojem bruji BiH i regija.

Valja još istaći kako je Belma podnijela i tužbu, a naš Portal ispratit će ovu priču do kraja.

Podijelite članak