Portal 072info

POLIKLINIKA „DR. STRIKA“: Zenica dobila najsavremeniji dijagnostički centar u regiji!

Zenica je odnedavno dobila najsavremeniji dijagnostički centar u regiji – Polikliniku „Dr. Strika“, sa najmodernijom opremom svjetski poznate kompanije “General electrics”, koji se nalazi na adresi Bistua Nuova 3.

NAJSAVREMENIJE OPREMLJENA KLINIKA

Poliklinika je najsavremenije opremljena sa posljednjom generacijom dijagnostičkih aparata, sa najnovijom softverskom nadogradnjom i dodatnom opremom, koja nudi najsigurniju i najnapredniju dijagnostiku u regionu.

Valja istaći da ova poliklinika jedina u regiji posjeduje moderni centar hiperbarične medicine. Osim toga, posjeduju i digitaliziranu RTG opremu, koja uključuje moderni RTG aparat sa stativom i modernim mamografom.

Tu je i najsavremenija ultrazvučna dijagnostika (3D, 4D, color triplex doppler) za dijagnostiku kardiovaskularnih oboljenja, sa mogućnošću CDFI cijelog tijela.

Klijentima je na usluzi i moderni ergometar, sa holter sistemima za praćenje EKG-a, TA. Također, tu je i specijalistička ambulanta neurologije s modernim EMNG aparatom.

NAJMODERNIJI CT i MR APARATI

U Poliklinici „Dr. Strika“ pronaći ćete i najmoderniji multislajsni CT aparat „GE Revolution“, a u poliklinici posebno ističu angiografske procedure sa mogućnošću angiografije magistralnih arterija cijelog tijela. Posjeduju i automatski injektor, koji omogućava najpreciznije izvođenje kontrastnih CT pretraga.

Polikliniku „Dr. Strika“ čini jedinstvenim i posjedovanje tehnološki najnaprednijeg MRI uređaja, sa mogućnošću dijagnostike najsitnijih detalja cijelog tijela.

Posjeduju automatski injektor, koji danas predstavlja standard u dijagnostici oboljenja kardiovaskularnog sustava, MR mamografija itd..

NAJBOLJA USLUGA

Nudeći najkvalitetniji zdravstveni tretman pojedincima, porodici i kompanijama u ovom regionu, Poliklinika „Dr. Strika“ ima individualan pristup klijentima da bi se osiguralo da konačno mogu početi uzimati proaktivnu kontrolu svog zdravlja.

Naše obećanje je da našim pacijentima pružimo najbolju uslugu i najkraći put do tačne dijagnoze i pravovremenog liječenja.

RIJEČ DR. STRIKE

Prema riječima dr. Strike, ova poliklinika na jednom mjestu nudi pravovremenu i najkvalitetniju uslugu na najsavremenijoj opremi.

– Na jednom mjestu imate kompletnu laboratorijsku, radiološku, neurološku, internističku… dijagnostiku. Zahvaljujući kvalitetu našeg magneta, mi sekvence glave i kičme radimo za pet minuta, tako da pacijenti više ne moraju provoditi 45 minuta u mašinama. Možemo uraditi kompletnu kardiovaskularnu dijagnostiku, a što ne može nijedan centar u Srednjoj Bosni – ističe Strika.

Napominje da ova poliklinika jedina u regiji posjeduje moderni centar hiperbarične medicine, koja primjenjuje povoljne terapijske efekte 100%-tnog kisika pod povišenim pritiskom u tzv. hiperbaričnim komorama.

– Na jednom mjestu imate kompletnu dijagnostičku uslugu, a naša je namjera da ovo postane narodna klinika – poručio je Strika.

Podijelite članak
  • 585
    Shares

Počitajte još

POLIKLINIKA DR. STRIKA: Najsavremenija dijagnostika i terapija bolesti štitne žlijezde

Redakcija

POLIKLINIKA DR. STRIKA: Najnaprednija, kompletna i precizna dijagnostika alergijskih bolesti

Redakcija

DAN ZENICE: Svečana akademija bez vijećnika SDA, A-SDA i SBB

Redakcija