Prvi čovjek KPZ Zenica o braći Spahović: Pozitivno sam iznenađen

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.
DEKRA

Direktor KPZ Zenica Redžo Kahrić govorio je za N1 o povlasticama koje dobijaju osuđenici ovog zatvora. Kazao je da ga je pozitivno iznenadio Tomislav Spahović, koji je tu izdržavao kaznu u KPZ Zenica.

Ukupno 33 godine je direktor ovog zatvora, i navodi da kroz neverbalnu komunikaciju može spoznati da ga zatvorenik neće prevariti

“Ružno je da spominjem neke osuđenike. Mene su neki pozitivno iznenadili. Nedavno je izašao Tomislav Spahović, sportista. Dolazak njegov u zatvor je bio dramatičan, ‘joj vodite računa, on je MMA borac’… Obavio sam razgovor  s njim. ‘Hoćeš li krenuti tim ili tim putem… ako kreneš tim lošim, za mene si samo osuđenik’. Od prvog dana on nije imao ni jedan prekršaj. U petak je izdržao kaznu. Dobio je uslov. Toliko je dao povjerenja”, ispričao je direktor KPZ Zenica.

Dodao je da Tomislav Spahović ima i brat Benjamina, te da je pratio i njegovo ponašanje.

“Brat mu je tu bio zbog saobraćajne nesreće. Bio je on i u nekom realityju, pratio sam ja i to, jer sam dobio informaciju. Ja se o tome informišem, jer pretpostavljam da će praviti probleme. Normalno pristupam tom čovjeku. I taj njegov brat, da li uz pomoć njega, je bio izuzetan na izdržavanju kazne, ali na slobodi je potpuno drugačiji“, rekao je Kahrić.

Podsjetimo, Tomislav Spahović je 2016. godine optužen je na sedam i po godina zatvora, zbog ubistvaAmila Geca. Bosanskohercegovački borac, uputio je pet hitaca prema spomenutoj žrtvi, a jednim je ranio Geca u glavu. Dan kasnije, žrtva je podlegla povredama.

Njegov brat, Benjamin Spahović se već nalazi na izdržavanju kazne zatvora od dvije godine, a nakon što je sporazumno priznao krivicu za nesreću na Drveniji u kojoj je teže povrijeđen sin oskarovca Danisa Tanovića.

Spahović je napravio sporazum s Tužilaštvom KS te mu je osim kazne zatvora izrečena i zabrana upravljanja motornim vozilom na tri godine.

N1