Sedam stvari koje ne biste trebali čuvati u kupaonici

Screenshot 4 1189

Svaki dan provedemo u kupaonici oko 30 minuta. Bez obzira što koristimo puno predmeta za ličnu njegu kako bismo izgledali i osjećali se dobro, ne znači da ove stvari treba čuvati u kupaonici.

Zapravo, mnogi od tih predmeta ne pripadaju tamo, a neki čak mogu utjecati na naše zdravlje i izgled ako se drže u vlažnom i vrućem okruženju, piše Bright Side.

Ovih sedam predmeta mogu učiniti više štete nego koristi ako ih držite blizu svoje kade.

1. Držač za sapun

Držanje sapuna u blizini tuša može skratiti njegov vijek trajanja. Voda će vam istopiti sapun, a ostaci će se nakupiti u vašoj kabini. Najbolji način za držanje sapuna je držanje u posudi za sapun sa rupicama daleko od tuša.

2. Četkice za šminkanje

Važno je redovno održavati četke za šminku te ih i pravilno sušiti kako biste izbjegli rast bakterija. Nakon što završite s pranjem četkica, bolje ih je čuvati na suhom mjestu. Topao i vlažan zrak u kupaonici potiče širenje plijesni i bakterija na četkama.

3. Parfemi

Čuvanje parfema u toaletu može uništiti njihovu molekularnu strukturu i prouzrokovati kiselost. Da biste svoj omiljeni parfem duže zadržali svježim, potražite mjesto izvan kupaonice u kojem ćete ga čuvati.

4. Peškiri

Držanje vlažnih peškira u kupaonici može biti veoma loše. Toplina i vlaga čine kupatila savršenim leglom za razmnožavanje bakterija, a peškiri će pokupiti klice koje ćemo kasnije prenijeti na našu kožu. U idealnom slučaju, trebalo bi da operete peškire nakon tri upotrebe te ih potpuno osušite prije nego što ih upotrijebite.

5. Brijači

Para od tuširanja i nakupljanje vlage mogu zahrđati oštrice brijača, što zauzvrat može oštetiti vašu kožu. Čak i ako ga pravilno očistite i osušite nakon upotrebe, čuvanjem u vlažnom okruženju kupaonice skratit ćete vijek trajanja brijača.

6. Proizvodi za njegu kože

Kada vaša krema za kožu nije čvrsto zatvorena, vlažni zrak u kupaonici može potaći rast bakterija koje uzrokuju akne. Svaki put kad se istuširate, toplota može dovesti do odvajanja sastojaka. Savršeno mjesto za čuvanje proizvoda za njegu kože je suha ladica izvan toaleta.

7. Nakit

Kupaonica nije pravo mjesto za čuvanje vašeg nakita, čak i ako ga jednostavno skinete prije nego što uđete pod tuš. Vlažno okruženje učinit će da nakit brže oksidira, zbog čega će izgubiti sjaj i potamniti. Ako nije čisto zlato, vaši omiljeni komadići koji se sastoje od različitih metala loše će reagovati na vlagu.

Prethodni članakHadžibegić: Ne znam zašto bivši selektori nisu kandidati za Bajevićevog nasljednika
Sljedeći članakMigranti u “Lipi” očajni: Smrzavamo se, želimo pomoć EU, nismo kriminalci…