SKORO TRI MJESECA OD TRAGEDIJE│Otac Amara Kozlića: Rane su otvorene, čekamo poziv!

Više od dva mjeseca traga se za tijelom Amara Kozlića, mladića koji je u noći sa 4. na 5. februar, upravljajući vozilom Audi pri povratku kući s drugovima iz diskoteke, završio u rijeci Lašvi.

Automobil s tijelima njegovih prijatelja Huse Delića i Almena Begovića pronađen je 6. februara, dok se za tijelom mladića iz Nemile kod Zenice intenzivno traga više od dva mjeseca.

Dao ključeve

Neutješna porodica Kozlić, koja proživljava najteže dane, uprkos vremenu koje je prošlo, ne gubi nadu. Kako nam kaže otac Alija, svakog dana očekuje neku vijest o sinu.

– Itekako teška dva mjeseca su iza nas. Vjerujte da ne znam šta reći više… Niko mi ništa ne javlja niti govori – kaže, kroz uzdahe, Alija.

Ono kroz šta prolazi on i njegova porodica, ističe, nemoguće je opisati riječima. O bilo kakvim prognozama i očekivanjima nezahvalno je govoriti.

– Možete i sami pretpostaviti kako nam je… Šta god da kažem, suvišno je. Rane su otvorene, čekamo mjesecima i ništa, njega nema – priča on.

Kobne večeri Amar je tražio od njega automobil da izađe s prijateljima u provod. Iako je prvo odbio, na kraju je sinu dao ključeve uz dogovor da kući dođe do ponoći, jer su narednog dana zajedno trebali na posao. Ipak, njegov se sin nikada nije pojavio u avliji kuće.

Bezuspješne potrage

Timovi Specijalne jedinice MUP-a ZDK danima nakon tragedije, uprkos nepovoljnim vremenskim uvjetima, tragali su za nestalim mladićem.

Uz pojačani tim ljudi, pretražene su brojne lokacije od mjesta gdje je vozilo izvučeno i nizvodno. Na temperaturi vode od 4,5 stepeni ronioci, uprkos brzom toku Lašve i zamućenoj vodi, pretraživali su dno rijeke u namjeri da pronađu tijelo.

Ipak, ni danas, skoro tri mjeseca od nesreće u kojoj su ugašena tri života, tijelo Kozlića nije pronađeno.

DNEVNI AVAZ/D.PAŠALIĆ

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE