Sahranjen Ivica Osim

Sahranjen Ivica Osim

Na Gradskom groblju Bare u Aleji velikana sahranjen je legendarni Ivica Osim. Osim je preminuo 1. maja u svom domu u Gracu, a danas mu je održana sahrana u njegovom Sarajevu, gradu kojem se uvijek rado vraćao.

Ranije je održana komemoracija u Narodnom pozorištu u Sarajevu. Mnogi poštivaoci lika i djela Ivice Osima došlo je da se oproste od njega. Bilo je i suza, Švabo je ostavio veliki trag, gdje god je bio i radio. Bio je značajna ličnost u životima mnogih fudbalera bivše Jugoslavije, svog Želje, Partizana…

Na komemoraciji u Narodnom pozorištu govore su održali Mehmed Baždarević, Faruk Hadžibegić, Zvonimir Boban, Nenad Bjeković, Enver Hadžiabdić, Benjamina Karić, Oro Ibrišimović, Željko Komšić i delegacija iz Japana, ambasador Makoto Ito i Jasuhiro Sorimači, tehnički direktor FS Japana.

Osima je na vječni počinak ispratio veliki broj ljudi, članova porodice među kojima su bili njegova vjerna saputnica Asima i sin Amar, te prijatelja, bivših igrača, ali i osoba iz svih javnih sfera interesovanja, politike, kulture, umjetnosti…

Govor na sahrani održao je Osimov veliki prijatelj Ivica Šarić, a potom je Mustafa Čizmić izveo Tifinu pjesmu “Grbavica”.

Dnevni avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE