U POSJETI OŠ HASAN KJAFIJA PRUŠČAK: Ordinacija “D&N” oduševila učenike edukativno-preventivnim časom (FOTO)

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Uposlenici Stomatološke ordinacije “D&N” na čelu sa dr. Nerminom Ljubunčićem posjetili su Osnovnu školu Hasan Kjafija Pruščak, a sve sa ciljem kako bi održali edukativno-preventivni čas o važnosti pranja zuba i održavanja zdravlja usne šupljine. Mnogobrojni učenici nisu krili zadovoljstvo posjetom ljubaznog osoblja ove ugledne zeničke ordinacije na čelu sa dr. Ljubunčićem, a ova veoma korisna posjeta oduševila je i sve roditelje djece koja su sudjelovala edukaciji.

“Projekat je organiziran u saradnji sa firmom Biassko d.o.o koja je djeci obezbjedila prigodne poklone, a projekat je imao za cilj preventivni pregledi djece dobi od 5 do 7 godina sa akcentom i pažnjom na prve stalne zube i eventualne ortodonske anomalije” – kazao je dr. Nermin Ljubuničić za 072info.

Uspješnost projekta i oduševljenje djece bili su sasvim dovoljan motiv da se u skorijoj budućinosti realizuju slični projekti ovog tipa, a koji u konačnici imaju za cilj edukaciju najmlađih.

“Ostvarili smo saradnju sa Stomatološkom ordinacijom D&N Zenica, u cilju poboljšanja i preventivnog djelovanja u području održavanja zdravih zubi kod djece. Školu i vrtić je posjetio cijeli stručni tim, na čelu sa dr. Nerminom Ljubunčićem, gdje je doktor na zabavan i kreativan način animirao djecu i prezentirao im kako pravilno prati zube. Svako dijete je pregledao stručni tim, pribilježio potrebne korekcije koje će dobiti na uvid svaki roditelj. Akcenat je stavljen na ortodonske nepravilnosti i stalne zube, te je svakom djetetu uručena diploma za  najljepši osmjeh i prigodan poklon, Curaprox četkice za zube. Učenici naše škole, kao i djeca iz našeg vrtića PPU „Hud-Hud“ su oduševljeni cijelim timom, te im sam pregled nije uopće djelovao zastrašujuće. Zahvaljujemo se dr. Nerminu Ljubunčiću na posjeti i nadamo se nastavku saradnje” – kazala je za naš portal Senada Fejzić, prof. pedagogije, na funkciji pedagoga škole PU OŠ “Hasan Kjafija Pruščak” Zenica.

Kako je to sve izgledalo u Osnovnoj školi Hasan Kjafija Pruščak, pogledajte u nastavku teksta?!

[flagallery gid=553]