Ugašena akcija prikupljanja novca za Amber Heard kako bi mogla platiti odštetu Deppu

Web platforma GoFundMe je zatvorila akciju prikupljanja sredstava koja tvrdi da prikuplja novac kako bi pomogla Amber Heard da isplati Johnnyju Deppu dio novca koji mu duguje nakon rezultata suđenja za klevetu, piše Klix.

Porota u Fairfaxu u Virginiji odlučila je ove sedmice da bi Depp trebao dobiti više od 10 miliona dolara odštete nakon što je Heard napisala članak u kojem je sebe opisala kao žrtvu zlostavljanja.

Sama Heard dobila je 2 miliona dolara odštete za komentare Deppovog bivšeg advokata, što znači da ukupno duguje svom bivšem mužu 8,35 miliona dolara.

Nakon rezultata, na GoFundMe je pokrenuta akcija prikupljanja sredstava pod nazivom “Pravda za Amber Heard”.

S ciljem od milion dolara akcija na GoFundMe platformi tvrdila je da želi da “pomogne” Heard i da će glumica “Aquamana” imati “direktan pristup” novcu koji prikupe.

U opisu stranice je objašnjeno: “Vjerujem da su Amber i društvene mreže zaštitile zlostavljača. Presuda premašuje njenu neto vrijednost. Tako je tužno što je uspio da se izvuče sa zlostavljanjem. Presuda potpomaže to zlostavljanje. Ako možete, molim vas, pomozite joj. Imat će direktan pristup novcu. Kontaktirao sam i njenog advokata kako bi je mogli pronaći.”

Nije jasno koliko je tačno trajala akcija prikupljanja sredstava, ali je zatvorena nakon što je GoFundMe utvrdio da ni Heard ni bilo ko iz njenog tima nije kreirao stranicu.

Glasnogovornik stranice za prikupljanje sredstava rekao je za TMZ da su uspjeli ugasiti profil prije nego što je prikupljena značajna suma novca. Platforma takođe planira da nastavi da istražuje lažne stranice i da se ponaša u skladu sa tim.

Heardina advokatica, Elaine Bredehoft, tvrdila je da Heard “apsolutno neće” moći da priušti troškove odštete kada je govorila za Today nakon presude.