Vesni su od korone preminuli otac, majka i brat: Korona i dalje hara kao aprila 2020. godine

ve

Glasnogovornica institucije Ombdusmana za djecu RS, Vesna Popović iz Banje Luke, ostala je bez porodice za samo dvije sedmice. Korona joj je uzela roditelje i brata prije godinu dana.

I nakon godinu dana, korona divlja, kao i tog aprila 2020. godine, prisjetila se Vesna u emotivnoj objavi koju je posvetila svojim najmilijima koje je izgubila na tragičan način.

– Godina prođe dan nikad najdrazi, a korona i dalje divlja, hara kao i aprila 2020. kada vas je u nekoliko dana jedno za drugim uz nesnosan bol onako opako i podlo odnijela. Sjećam se riječi tvojih na početku ovog zla dragi brate: “Ovo ce biti horor”. I poruka zadnja tvoja, da ti je najvažnije da tvoja ljubimica najdraža tvoja kćerkica Mia nije pozitivna. I naslutio si tada na moje cudđenje odakle ti to, i bio si u pravu bio je to horor i gori nego si i mogao da zamisliš, i koji traje i danas. I naučih tada i da tuga boli i ne prestaje. Prošla je godina od kada niste sa nama i od tada još uvijek ja i Mia osluškujemo, očekujemo da se na vratima pojave vaša najdraža lica, tatino, bakino i dekino vas osmjeh, sala, optimizam, vaša dobrota i pozitiva, ali vas nema. Ništa od toga nema i neće bit – napisala je.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1112374855930039&id=100014726045920

Godinu iza nas naziva godinom smrti. U njoj su živote izgubili mnogi ljudi, prijatelji, poznanici, poznate ličnosti. Mnogo porodica na isti način oplakuje svoje najmilije i ne miri se sa tužnom činjenicom da ih više nema. Korona ih je uzela.

– Ostale su samo najljepše i najdraže uspomene i naša bezuvjetna ljubav za vas, naše prijatelje, drage ljude, za Život onako kako ste nas učili i naučili tu najvažniju lekciju života da su ljudskost i ljubav, duša, čestitost, odanost, rad najvrijednije blago koje čovjek može da ima i da ponese sa sobom kada krene na put u vječnost. I da je to ta oslobađajuca istina, a ne prazna floskula. Najdraži naši otišli ste među prvim žrtvama korone kao pokošeni i od tada svaki dan do danas odlaze mnogi naši prijatelji, poznati i dragi ljudi, poznanici kao da su se svi dobri i čestiti ljudi preselili u vječnost u ovoj godini dana godini smrti, na neko bolje mjesto u ovom surovom i beskompromisnom ratu sa koronom, ratu kojem se ne nazire njegov ni poraz ni kraj. Vaše živote je korona uzela na samom početku ovog bijesnog horor- filma i mada znam da iz vječnosti povratka nema, čekam nekako se nadam…. Vratićete se, ali nema vas svjesna sam sve više…Nema nazad – napisala je Vesna na Facebooku.

Copy
IZVORAvaz
Prethodni članakRadnici bh. kompanije “Euro-asfalt” probili tunel kroz Bjelasicu u Crnoj Gori
Sljedeći članakVeliki su uvijek željeli više: Arsen Venger je upozorio na Superligu 2009. godine