Portal 072info

VRHUNSKI REGIONALNI STRUČNJAK: U Poliklinici dr. Strika ordinira subspecijalista dječije pulmologije i alergologije

U Poliklinici dr. Strika ordinira subspecijalista dječije pulmologije i alergologije, vrhunski regionalni stručnjak u ovoj oblasti. Dječija pulmologija i dijagnostika bronhitisa, astme, pneumonije i alergija ima važnu ulogu za zdravlje djeteta pa je samim tim i bitan faktor za harmoničan život cijele porodice.

U zavisnosti od zdravstvenih potreba vašeg djeteta, u Poliklinici dr. Strika nudimo i širok spektar dijagnostičkih procedura za dijagnostiku pulmoloških oboljenja kod djece. Jedinstvena u regiji je i mogućnost testiranja plućne funkcije naših malih pacijenata – spirometrija posebno namijenjena za pedijatrijsku populaciju.

☑️ Spirometrija je metoda kojom se mjeri kapacitet pluća i protok vazduha kroz disajne puteve. Izvođenje spirometrije je vrlo jednostavno ali nam je potrebna saradnja naših malih pacijenata kako bismo dobili precizne rezultate. 
☑️ Spirometrija je veoma značajna za postavljenje dijagnoze astme, hronične obstruktivne bolesti pluća, emfizema i plućne fibroze. Spirometrija služi za uspostavljanje novih dijagnoza ali i u kontrolne svrhe za decu koja se nalaze pod određenom terapijom.
☑️Najnaprednijom, kompletnom i preciznom laboratorijskom dijagnostikom vršimo alergološke testove na inhalacione i nutritivne alergene za koje je dovolja kapljica krvi iz prstića vašeg djeteta.

Za sve konsultacije i rezervacije termina za pulmološke i alergološke preglede djece pozovite nas na broj telefona 032 970-444.

Vaša Poliklinika dr. Strika

Podijelite članak
  • 540
    Shares

Počitajte još

Demant na vijest da se ekološki projekti u Zenici finansiraju sredstvima ministarstva

072info

Sredstvima resornog kantonalnog ministarstva finansirano više od 93 odsto eko projekata u Zenici

072info

LIJEPE VIJESTI: Zenica u decembru bogatija za 105 beba

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box