Zeničani uživali u druženju sa Edinom Urjanom Kukavicom

5C635C01 59AD 4858 B793 B18E4AD81B9F
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Promocija novog romana „Predodređenje“, dr. Edina Urjana Kukavice, u četvrtak u Muzeju Grada Zenice, ocijenjena je kao prvorazredni kulturni događaj. Vidjelo se to po reakciji posjetilaca koji su s punom pažnju uživali u riječima autora i promotora skoro dva sata. 

Promotori Željko Grahovac i Irfan Gazdić najprije su iznijeli svoje kritike i impresije o četvrtom objavljenom romanu dr. Kukavice, kazavši kako se radi o jedinstvenoj knjizi iz koje svaki čitalac može dosta naučiti, a najavili su i nastavke „Predoređenju“.

Baton, bosanski did Mislav, sultan Fatih, Husein-kapetan Gradaščević … likovi su koji historijskim pričama vode čitaoca u poseban svijet, opisan istinom kroz literarnu maestralnost dr. Kukavice. 

„Sadržaj romana ne čita se u slovima ovog romana, nego iz osjećaja, odnosno, povezanosti autora i čitaoca sakrvenom između redova ‘Predodređenja’. Ostavite sebi nekoliko dana da vam se slegne pročitano i uvidjet ćete kako vam se tada slaže znanje o pročitanom“, kazao je, između ostalog, dr. Kukavica publici.

BF69BDDD B2BB 40AE B842 F92106C0A1BC

Posjetioci su iskoristili priliku i družili se sa dr. Kukavicom poslije promocije romana, a organizatori iz kompanije „Inventa“ d.o.o. iz Sarajeva uputili su im iskrenu zahvalnost na posvećenoj pažnji. 

Predstavljanje „Predodređenja“ i druženja sa dr. Kukavicom nastavljaju se 2. avgusta u Kaknju, 5. avgusta u Mostaru, 10. avgusta u Konjicu, a potom i u drugim gradovima.