Portal 072info

Zeničanin Dino Menzilović uhapšen zbog pokušaja ubistva Adnana Mulića

Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a Kantona Sarajevo jučer su oko 19 sati uhapsili Dinu Menzilovića (50) iz Zenice zbog sumnje da je pokušao ubiti Adnana Mulića u pucnjavi koja se desila prije sedam dana u Sarajevu.

Nekoliko sati kasnije, oko 23 sata, uhapšeni su i S. M. (36) i M. H. (38), koji su Menziloviću pomagali nakon počinjenog krivičnog djela. 

Nakon završene kriminalističke obrade, navedene osobe će, uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, biti predate u nadležnost tužiocu Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Pucnjava se desila 3. marta oko 20:45 u ulici Braće Kadić, sarajevsko naselje Stara Breka. Tom prilikom došlo do je oštećenja vozila Seat, vlasništvo Adnanovog oca M. M. iz Sarajeva.

Nezvanično nam je potvrđeno da je Menzilović ispalio više hitaca iz puške, a potom je vozilom Golf A4, tamne boje, pobjegao u nepoznatom pravcu.

Također nam je potvrđeno da je Adnan Mulić tom prilikom ranjen u nogu.

Obojica su odranije poznata policiji, a Menzilović se bavio krađama vozila i pljačkama, zbog čega je za njim bila raspisana potjernica.

Avaz

Podijelite članak
  • 14
    Shares

Počitajte još

Žepče: Pronađeni dva ručna bacača granata, nekoliko tromblona i municija

072info

I ovo je BiH: Tokom policijskog sata ukrali ovcu, zaklali pa ispekli

072info

Jedna osoba poginula nakon prevrtanja automobila kod Zenice

072info