Zenico pomozi: Sutra “Kolačijada” za mladog Farisa Salihagića

Zenico pomozi: Sutra “Kolačijada” za mladog Farisa Salihagića
Neformalna grupa građana odlučila se ove subote organizovati humanitarnu akciju pod nazivom “Kolačijada” za oboljelog sugrađanina Farisa Salihagića.
Zeničanin, Faris Salihagić ima 23 godine, te mu je dijagnosticirano maligno oboljene limfnih čvorova. Već pet godina se bori sa ovom teškom bolešću. Stanje mu se u posljednje vrijeme izuzetno pogoršalo i jedini način da mu se pomogne je da se nabavi lijek Brentuximab koji se daje tokom najmanje osam ciklusa, a jedan ciklus košta 10.000 eura.

Porodica je u protekloj akciji sakupila novac za dva ciklusa i zahvaljuje se svim dobrim ljudima na pomoći. Kako to nije dovoljno za nastavak liječenja, a Farisvo zdravstveno stanje se pogoršalo, akcija se nastavlja.

Tim povodom, sutra, u subotu, 14. aprila 2018. godine sa početkom od 11 sati, na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici, organizuje se humanitarna akcija “Kolačijada”, a sve s ciljem pomoći ovom mladom sugrađaninu.

Mole se Zeničani, te svi oni koji na bilo koji način žele pomoći Farisu, da se odazovu, a svakako i da se zajedno sa njegovom porodicom druže na zeničkom Trgu.

Farisu možete pomoći uplatama iz Bosne i Hercegovine (UniCredit banka) na broj računa: 3389002571497946 – račun je otvoren na njegovu majku Remziju Salihagić.

Broj deviznog računa za uplate iz inostranstva Unicredit bank dd BiH. SWIFT Code: UNCRBA22 Adress: Kardinala Stepinca bb, Mostar BiH. IbanCode BA393385802852723610.

Na ime REMZIJA SALIHAGIC. Adress Gradac 11, 72000 Zenica

Uplate preko Paypala možete izvršiti na account: selim.salihagic.ze@mail.com

Za sve potrebne informacije možete kontaktirati majku našeg oboljelog sugrađanina, Remzija Salihagić – 062 005 808