Amerikanac posjetio BiH i podijelio utiske: Poređenje s Ukrajinom, džeparoši i dobra hrana

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Travel bloger iz SAD-a Johnny FD prošlog mjeseca je posjetio našu državu te na YouTubeu podijelio snimak u kojem bilježi svoje putovanje, ali i utiske koje je na njega ostavilo Sarajevo, lokalna hrana, historija te potom i Mostar.

Johnny FD proteklog mjeseca bio je u posjeti zemljama Balkana, a pored Bosne i Hercegovine posjetio je i Hrvatsku i Crnu Goru. Svoje putovanje bilježio je u videosnimcima objavljenim na YouTubeu, a čini se da nije ostao impresioniran glavnim gradom naše države.

Sam naslov snimka na YouTube je svojevrsna negativna reklama gdje piše “Ne idite u Sarajevo?”, a u njemu bilježi kako je izgledao njegov prvi dan tokom posjete.

Johnny se tom prilikom susreo s mnogo nedaća – počev od nemogućnosti sporazumijevanja kako bi produžio internet na SIM kartici, nemogućnosti plaćanja kreditnom karticom i pronalaska bankomata koji podržava onu koju on ima, a potom je uslijedilo i “hvatanje džeparoša”.

Otkrio je kako se nakon prvog dana premišljao da li da napusti Sarajevo, ali je ipak odlučio pružiti mu drugu šansu.

U drugom videu bilježi kako je protekao njegov sedmodnevni boravak u gradu te prikazuje susrete s lokalnim stanovništvom, ocjenjuje hranu i lokacije koje je posjetio.

Također, nakon što je saznao nešto više o historiji Bosne i Hercegovine, rat iz 90ih je usporedio s trenutnim u Ukrajini uz poruku da se historija na neki način ponavlja.

Johnny je potom posjetio Mostar, za koji je na svom Instagram profilu poručio da se ne može sjetiti ljepšeg mjesta od njegovog starog dijela grada.

Nakon toga je uslijedio i put u Hrvatsku i Dubrovnik koji je okarakterisao kao precijenjen te usporedio cijene s onima u BiH kazavši da je za isti komad hljeba koji je u ovom gradu platio 6 dolara, u našoj zemlji dao šest puta manje novca.

Klix.ba

GODISNJICA
MARKETING