Marketing

Portal 072info je pravo osvježenje u svijetu internet medija, koji je uz pomoć profesionalne redakcije i novinara za rekordno kratko vrijeme zadobio povjerenje široke mase i danas opravdano slovi za najčitaniji internet portal u Zeničko-dobojskom kantonu.

Za sedam godina djelovanja u internet medijima, 072info preuzeo je potpunu dominaciju nad medijskom scenom u Zeničko-dobojskom kantonu, pa i šire.

Svojom požrtvovanošću, aktuelnošću, preciznošću, kvalitetnim vijestima i objektivnošću, Portal 072info je postao svakodnevno sredstvo informisanja velikog broja čitatelja, što ga čini najčitanijim i najutjecajnijim internet portalom u ZDK i šire.

Osim toga, najpopularniji smo portal, u ZDK i šire, i na društvenim mrežama, o čemu svjedoče relevantni podaci.

Kada se radi o brojkama, 072info putem Facebooka prati blizu 150.000 ljudi, a valja istaći da je itekako popularan i praćen naš Instagram profil (preko 11.000 pratitelja), dok “Google Analytcs” mjesečno zabilježi DVA MILIONA JEDINSTVENIH POSJETA na naš portal.

0F92071A 8925 4AD2 BC10 20EF7B230B2APrikaz posjećenosti zagarantiran od Google Analyticsa

Navedeni uspjesi te svakodnevni porast naših stalnih čitatelja daju nam za pravo da omogućimo svim firmama i poduzetnicima kvalitetno oglašavanje i produktivno investiranje u reklamiranje koje će uistinu donijeti željene efekte našim partnerima. 

Reference

Tokom našeg djelovanja u svijetu internet medija, pored zavidnog broja Facebook članova i jedinstvenih posjeta, naš portal može se pohvaliti i sa brojnim partnerima sa kojima smo imali korektnu saradnju na obostrano zadovoljstvo.

Tako smo do sada pružali usluge marketinga i reklamiranja za više od 100 firmi, koje sa zadovoljstvom ubrajamo u naše reference. Samo neke od njih su:

te mnogi drugi… 

Marketing

Veoma važna stavka svakog poslovanja svakako je i marketing koji je oduvijek važio da obavlja 50 % posla. Tim putem vodili su se i naši partneri, a koji su se uvjerili u efektnost internet oglašavanja.

U vremenu kada vlada veliki utjecaj interneta i novih tehnologija i kada svako domaćinstvo koristi internet i čita naš portal, internet oglašavanje pravo je rješenje za Vas.

Iako se mnogi odlučuju za reklamiranje koje je nekada imalo željeni efekt, poput radio i/ili televizijskog oglašavanja, bitno je napomenuti da je mala vjerovatnoća da će gledatelji/slušatelji upravo u trenutku emitovanja Vaše reklame biti uz radio i/ili televizijski prijemnik.

Oglašavanje putem interneta ima brojne prednosti, a bitna stavka je i konstantno pozicioniranje bannera prema definisanoj veličini koji Vam omogućava prikaz više fotografija (akcija, artikala).

Pored navedenog, Vaš banner moguće je linkovati na Vašu oficijelnu WEB ili Facebook stranicu, a posebna prednost oglašavanja putem našeg medija temelji se na prikazu Vašeg bannera (reklame) u svim člancima koje objavljujemo.

Dnevno u okviru jednog sata objavimo minimalno dvije vijesti koje vidi veliki broj naših korisnika, a naši članci dostižu veliki broj razmjena/podjela što povećava samu vidljivost Vaše reklame.

Prikaz samo jednog od tekstova koji je dosegao preko 20.800 podjela
(https://www.072info.com/najpoznatiji-bh-youtuber-za-cetiri-sata-prikupio-10-000-km-za-lijecenje-lamije-pehlivanovic-iz-zenice)

Našim partnerima dozvoljavamo da i putem naše Facebook stranice objavljujemo promo sadržaj putem fotografije/flayera/videozapisa koje nam dostave, a koji imaju za cilj skrenuti pažnju na određene akcijske ponude.

Sve navedeno, dovoljan je garant kako je Vaše reklamiranje putem portala 072info pravo rješenje za Vašu prednost u odnosu na druge.

Pristupačnost cijena bannera – već od 100 KM, prikaz Vaše reklame na naslovnici portala i u svakom objavljenom članku, veliki broj Facebook članova i posjeta na naš portal garant su da investiranje u oglašavanje putem našeg portala za Vas može predstavljati veliku prekretnicu poslovanja.

Kako nastojimo postignuti što kvalitetniju i dugoročniju saradnju sa našim partnerima, pored bannera (reklame) na portalu, sa zadovoljstvom se odazovemo svim pozivima naših partnera bilo da je riječ o godišnjici rada ili drugim prigodama.

Pored stalne banner reklame našim partnerima omogućavamo neograničen broj objava u vidu članka, a naše ekipe spremne su doći na lice mjesta kako bi učinili neprikosnovene fotografije putem kojih će naši čitatelji pored tekstualnog, ostati impresionirani i fotografskim prikazom.

Našim partnerima nudimo i popust na reklamiranje ukoliko se odluče na dugoročniju saradnju (12, 24 mjeseca) i do 50 odsto, a što će Vas svakako dodatno motivisati da odlučite biti dio velikog broja naših zadovoljnih korisnika.

Nudimo Vam sljedeće vrste oglašavanja:

Baner

Baner može biti logotip firme ili drugi vaš prepoznatljiv znak. Postavlja se u obliku trakastog dijela sa oglasnom porukom po vašoj želji i u dogovoru sa nama. Svrha banera je uputiti posjetioca portala na web stranicu firme gdje može dobiti više informacija.

Baneri se razlikuju po dimenzijama i animaciji, a od nas možete očekivati savjet u pogledu odabira i prilagodbe sadržaja i dimenzija.

Dostupni banneri:

728×90 px billboard (Vrh stranice)

720×90 px (unutar članka)

Varijanta 1: Ispod fotografije članka

 

Varijanta 2: Unutar teksta članka
300×250 px (sa obje strane portala)

PR članci i publicitet 

Ovim načinom komuniciranja, plasiramo vijesti o vašoj firmi ili organizaciji koje mogu privući medijsku pažnju i stvoriti željeni publicitet.

Izgled PR tekstova na naslovnici portala

Neki od primjera:

Informacija o poslovnim rezultatima, otvaranje novih poslvnih objekata, početak ili završetak većih radova, plasiranje novog proizvoda na tržište, potpisivanje velikih poslovnih ugovora, organizacija važnih sastanaka, posjete poznatih osoba, izbor novih članova menadžmenta, promjene u politici firme ili organizacije, press konferencije, kao i sve druge teme koje se trebaju komunicirati javnosti.

Osim objave teksta, članak je istaknut i na naslovnici portala u posebnoj rubrici PROMO što daje za rezultat još veću vidljivost objave i plasmana do čitatelja.

POP-UP REKLAMIRANJE

Primjer POP-UP reklame

U sklopu naše marketing ponude, zainteresovanim klijentima nudimo reklamiranje putem POP-UP reklame koja se prikazuje našim čitateljima prije nego pristupe čitanju naše vijesti, te su obavezni kako bi nastavili sa pregledavanjem našeg sadržaja portala zatvoriti reklamu, što za rezultat donosi 100 % vidljivost Vaše reklame.

BANNER NA NASLOVNICI

Nudimo i zakup bannera dimenzija 720×140, koji se očitava na naslovnici portala ispod kategorije „IZBOR UREDNIKA“, ali i na kraju svakog objavljenog teksta.

U okviru zakupa bannera dozvoljena objava 4 PR teksta, te četiri podjele reklamnih flayera na našim društvenim platformama.

Prikaz izgleda bannera na naslovnici portala

POSEBNA KATEGORIJA IZBOR UREDNIKA

Na naslovnoj stranici portala, prva kategorija nosi naziv „IZBOR UREDNIKA“. Čitatelji portala, nebitno sa kojeg uređaja posjećuju naš portal, prvu vijest uoče upravo onu izdvojenu na ovoj kategoriji. Nudimo zakup i ove kategorije

FACEBOOK COVER

Jedinstvenom marketing ponudom portala obuhvatili smo i reklamiranje Vaše firme putem našeg Facebook COVER-a, gdje Vašu reklamu vidi 150.000 naših Facebook pratitelja. 

Svi naši partneri zadovoljni su postignutim efektom zahvaljujući oglašavanju putem našeg portala, a čime se naročito ponosimo. U interesu nam je pružiti što bolju i kvalitetniju promociju Vaše firme i djelatnosti kojom se bavite, kako bismo ostvarili dugogodišnju saradnju. S obzirom da razumijemo vrijeme ekonomske krize, prilikom definisanja naše marketing ponude nismo zanemarili vrijeme i okolnosti pod kojima poslujete. Upravo objektivan pristup prema našim klijentima i realno sagledavanje situacije u kojoj se država BiH nalazi, rezultat su velikog broja firmi koje smo naveli u našim referencama.

Uvjereni smo kako nećete pretjerano razmišljati o pogodnostima i produktivnosti oglašavanja putem našeg medija, te da ćete prepoznati rad mladih entuzijazista koji su pomjerili granice internet medija. Veliki broj naših zadovoljnih partnera garant su da dogovoreni posao obavljamo korektno, profesionalno i u interesu naših klijenata.

Naše ekipe dostupne su Vam u bilo koje doba dana i/ili noći, stoga smo spremni odgovoriti na sva Vaša dodatna pitanja. Radujemo se što ćete se pridružiti velikom broju naših partnera, te da ćemo našu postignutu saradnju očuvati niz godina na obostrano zadovoljstvo.

Za više informacija i konkretnije cijene oglašavanja budite slobodni da nam se obratite putem e-maila: marketing@072info.com.