Druga gimnazija Zenica: Maturantice Ajna Muharemović i Adna Lužić pobjednice Takmičenja iz turskog jezika

4CA331FA 5FF7 481F A7C6 3DE93C87A5F2
Podijelite vijest

Maturantice Druge gimnazije u Zenici Ajna Muharemović   i Adna Luzić osvojile su prvo i drugo mjesto na Takmičenju iz turskog jezika za učenike četvrtih razreda srednjih škola u BiH koje organizira nastavnički smjer Odsjeka za turski jezik i književnost Internacionalnog univerziteta u Sarajevu i Instituta Yunus Emre Sarajevo.


Na ovom takmičenju koje je online održano 7. maja ove godine Ajna Muharemović je pobijedila i kao nagradu osvojila tablet i stopostotnu stipendiju za školovanje na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu a istu nagradu, tablet i besplatno školovanje na IUS-u osvojila je i drugorangirana Adna Lužić.


Na takmičenju su ocjenjivane vještine čitanja i pisanja, a naše učenice su bile bolje od Amine Delić iz Gimnazije „Muhsin Rizvić“ Kakanj koja je također kao trećeplasirana osvojila tablet i 100% stipendiju za studiranje na nastavničkom smjeru Odsjeka za turski jezik i književnost.Naša učenica Amna Gacic  ostvarila je također zavidan rezultat.


Čestitamo našim vrijednim učenicama, kao i njihovom mentoru, profesoru Zaim Hajdarević, koji su nas i prethodnih godina vrlo uspješno predstavljali na takmičenjima iz turskog jezika i u pravom smislu te riječi osvjetlale obraz naše škole te doprinijeli da se pozitivne vijesti o našoj gimnaziji i uspjesima naših učenika čuju i izvan granica naše države.

98ABC112 A296 4A2D 8903 12AA27D4CB03

Podijelite vijest