HAOS U AMBULANTI Potukli se ljekari, pijan kolegu udario s leđa, pa tuča nastavljena na podu

HAOS U AMBULANTI Potukli se ljekari, pijan kolegu udario s leđa, pa tuča nastavljena na podu

Lake tjelesne povrede, jedan od ljekara pod dejstvom alkohola i kvalifikacija krivičnog djela za koje se pokreće privatna tužba, trenutni su ishod današnjeg fizičkog obračuna dvojice ljekara u Opštoj bolnici Valjevo, saznaje Blic.

Incident se dogodio u prostorijama dječje hirurške ambulante valjevske bolnice, a riješen je tako što je dvojicu ljekara iz klinča razvadio medicinski tehničar, a policija po anonimnom pozivu stigla na lice mjesta.

– U ambulanti se nalazio dr A.K, kada je u nju došao njegov kolega dr S.Đ. koji ga je upitao „zašto je došao u njegovu smjenu“, zatim šutnuo stolicu na kojoj je A.K. sjedio, pa mu prišao iza leđa i rukom mu zadao udarac u lice. Napadnuti ljekar je zatim ustao i rukama za mantil uhvatio kolegu, poslije čega su obojica pali na pod gdje je došlo do razmjene nekoliko udaraca – priča pouzdani izvor Blica.

Veću tuču spriječio je medicinski tehničar koji je iz ambulante čuo buku, utrčao u nju i uspio da ih razdvoji, a ubrzo je na lice mjesta stigla i alarmirana patrola policije. Obojici ljekara konstatovane su lake tjelesne povrede, alkotestirani su i dok A.K. nije bio pod dejstvom alkohola, doktoru S.Đ. utvrđeno je prisustvo 1,16 promila alkohola u krvi.

Policija je, kako saznajemo, o slučaju obavijestila Osnovno javno tužilaštvo koje se izjasnilo da je u pitanju krivično djelo nanošenja lakih tjelesnih povreda iz člana 121. Krivičnog zakona za koje se preduzima privatna tužba, te da se od obojice ljekara uzmu iskazi.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE