HAOS U AMBULANTI Potukli se ljekari, pijan kolegu udario s leđa, pa tuča nastavljena na podu

bolnica srbija 872x574 1
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Lake tjelesne povrede, jedan od ljekara pod dejstvom alkohola i kvalifikacija krivičnog djela za koje se pokreće privatna tužba, trenutni su ishod današnjeg fizičkog obračuna dvojice ljekara u Opštoj bolnici Valjevo, saznaje Blic.

Incident se dogodio u prostorijama dječje hirurške ambulante valjevske bolnice, a riješen je tako što je dvojicu ljekara iz klinča razvadio medicinski tehničar, a policija po anonimnom pozivu stigla na lice mjesta.

– U ambulanti se nalazio dr A.K, kada je u nju došao njegov kolega dr S.Đ. koji ga je upitao „zašto je došao u njegovu smjenu“, zatim šutnuo stolicu na kojoj je A.K. sjedio, pa mu prišao iza leđa i rukom mu zadao udarac u lice. Napadnuti ljekar je zatim ustao i rukama za mantil uhvatio kolegu, poslije čega su obojica pali na pod gdje je došlo do razmjene nekoliko udaraca – priča pouzdani izvor Blica.

Veću tuču spriječio je medicinski tehničar koji je iz ambulante čuo buku, utrčao u nju i uspio da ih razdvoji, a ubrzo je na lice mjesta stigla i alarmirana patrola policije. Obojici ljekara konstatovane su lake tjelesne povrede, alkotestirani su i dok A.K. nije bio pod dejstvom alkohola, doktoru S.Đ. utvrđeno je prisustvo 1,16 promila alkohola u krvi.

Policija je, kako saznajemo, o slučaju obavijestila Osnovno javno tužilaštvo koje se izjasnilo da je u pitanju krivično djelo nanošenja lakih tjelesnih povreda iz člana 121. Krivičnog zakona za koje se preduzima privatna tužba, te da se od obojice ljekara uzmu iskazi.