Novalić se oglasio nakon prve ostavke u FBiH zbog nenabavke vakcina

NovalicReakcija 1
Podijelite vijest

Premijer FBiH Fadil Novalić izjavio je da nije sretan zbog činjenice da je direktor Zavoda za javno zdravstvo Davor Pehar danas podnio ostavku zbog nedovoljnih količina vakcina protiv COVID-19 koje su na raspolaganju građanima Federacije i zbog neslaganja s politikom nabavke vakcina direktnim putem za koju ga je ovlastila Vlada FBiH.

– Pehar nije podnio pritisak javnosti kad je u pitanju nabavka vakcina, što je najvažnije pitanje u društvu danas – rekao je Novalić.

Novalić je dodao da smatra da se na tim pozicijama trebaju nalaziti hrabri ljudi koji u vremenima kao što su ova moraju rizikovati i raditi posao za koji su zaduženi.

Novalić je istakao da je Zavod za javno zdravstvo po zakonu zadužen za imunizaciju, te da Peharova ostavka neće uticati na proces nabavke vakcina.

A, taj proces nabavke vakcina u Federaciji BiH, podsjećamo, teče katastrofalno! Sada je neko odlučio podnijeti ostavku zato što je to tako.

Ako je suditi po istupu federalnog premijera, njemu taj potez Davora Pehara nije baš najjasniji. Takva reakcija Novalić ne treba da čudi, s obzirom da se federalni premijer nije ni našalio da podnese ostavku nakon što je protiv njega i još tri osobe podignuta optužnica u slučaju “Respiratori”. Pogledajte reakciju Novalića na Peharovu ostavku…


Podijelite vijest