Prodao 11 šlepera i 2 automobila ženinoj firmi bez saglasnosti drugog vlasnika

Prodao 11 šlepera i 2 automobila ženinoj firmi bez saglasnosti drugog vlasnika

Novčani iznos od 142.611 KM koji je utvrđen kao kupoprodajna cijena, iako je tržišna vrijednost vozila bila znatno veća, nikada nije isplaćen prodavcu

Policijska uprava (PU) Prijedor podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu u ovom gradu izvještaj o krivičnom djelu protiv M. M. i B. M. iz Bosanske Kostajnice jer se sumnjiče da su počinili krivična djela nezakonito postupanje u privrednom poslovanju, zloupotreba položaja odgovornog lica i zaključenje štetnog ugovora.

Iz PU Prijedor navode da su krivična djela izvršena na način da je M. M. tokom 2022. godine kao direktor i odgovorno lice privrednog subjekta iz Bosanske Kostajnice, bez saglasnosti drugog osnivača-pravnog lica iz Italije, prodao 11 teretnih i dva putnička vozila drugom privrednom društvu iz Bosanske Kostajnice koje je bilo u vlasništvu njegove supruge drugoosumnjičene B. M.

– Novčani iznos od 142.611 KM koji je utvrđen kao kupoprodajna cijena, iako je tržišna vrijednost vozila bila znatno veća, nikada nije isplaćen prodavcu. Kako je vrijednost prometovanih vozila procijenjena na 600.800 KM, osumnjičeni M. M. i B. M. su na ovaj način pribavili protivpravnu imovinsku korist u tom iznosu i oštetili pravna lica iz Bosanske Kostajnice i Italije, saopćeno je iz PU Prijedor.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica