Saša Popović zbog kandidata iz Zenice napravio presedan u emisiji Zvezda Granda!

zvezde 1 758x505 1

Rijetko koji duel u “Zvezdama Granda” može da ujedini cijeli žiri, pa čak i “ljute” mentore koji se do zadnjeg atoma snage bore za svoje kandidate. To je ove subote pošlo za rukom Crnogorcu Nemanji Petroviću i Zeničaninu Hanadu Džehveroviću.

Njihov muzički repertoar dirnuo je sve u studiju, te nije čudo što su svi bili na nogama i navijali za obojicu.

Inače, Nemanja iz Podgorice predstavio se pjesmama “Opet si pobijedila” i “Čini mi se grmi”, dok je Hanad iz Zenice otpjevao “Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo” i “Ja bih preživio”.

Na kraju sjanog duela rezultat je bio izjednačen, a voditeljka Sanja Kužet konstatovala je da je u ovim teškim vremenima pandemije privilegija biti u studiju i uživati u muzici ovakvih kandidata.

“Ovo je užasno jaka sezona. Zaista je privilegija biti ovdje, ovi takmičari liječe. Svaka čast momcima i mentorima – rekao je Džordž i pohvalio Mariju i Jelenu da su odradile sjajan posao sa svojim takmičarima.

Snežana Đurišić prokomentarisala je da su duelisti bili isti, dok je Ana Bekuta, osim pjevanja, posebno pohvalila i scenski performans mladog Bosanca.

“Hanade, brutalan si kao i uvijek – dodao je Džordž, pa se obratio Nemanji: – Nagradio sam te jer po prvi put nisi gledao u patos, postao si vedar na stejdžu, oslobodio si se. Nastavi tako!

Da je ovo bila teška pjevačka borba prokomentarisao je i Dragan Stojković Bosanac, ali je svoju prednost dao rokeru iz Zenice.

Mentori nisu krili zadovoljstvo zbog onoga što su njihovi kandidati pokazali na sceni. Karleuša je istakla da je Nemanja njen miljenik u takmičenju, pa dodala:

– Treba svi da znaju da je on profesor muzike i da nikad ne pravi greške u pjevanju. Voljela bih da pobijedi.

I za protivnički tabor imala je riječi hvale, a posebno je oduševio repertoar mladog Zeničanina.

“Ne znam zašto, ali svaki put kad se izvodi pjesma “Pljuni i zapjevaj” i kad se pjeva o Jugoslaviji, ja se sva naježim i nešto me dirne – rekla je Jelena, nakon čega je Hanad izjavio da isto osjeća nostalgiju, iako u vrijeme postojanja Juge nije bio ni u planu.

“Ja nisam ni rođen u vrijeme Jugoslavije, ali sam jedan od osnivača prve radne brigade poslije Tita. Mlad sam, ali iz priča starijih meni se ta ideja bratstva i jedinstva tako sviđa i osjećam nostalgiju, iako u to vrijeme nisam ni rođen – rekao je takmičar, što je izazvalo odušvljenje svih u studiju.

Izgleda da je bratstvo i jedinstvo uticalo na Popovića, te je u posljednjem trenutku napravio presedan i oba talentovana takmičara pustio u četvrt finale.

– Bravo, Popoviću, to je pravilna odluka – vikao je žiri, dok su takmičari i njihovi mentori slavili na sceni.