Superbaka: Ima 81 godinu, a ne izlazi iz teretane

Ernestin Šeperd (Ernestine Shepherd) je superbaka.

Postoji mnogo razloga za to, ali je prvenstveno od vršnjakinja izdvaja nevjerovatan fizički izgled.

Dok njene vršnjakinje odmaraju, možda ponekad i šetaju, Šeperd se sa 81 godinom ozbiljno bavi bodibildingom. Gotovo svakog radnog dana možete je, u nekoliko navrata, naći u teretani u rodnom Baltimoru.

– Trudim se da treniram sve dijelove tijela. Grudi i bicepse radim ponedjeljkom, ramena i tricepse srijedom, a leđa i noge petkom – kaže za BBC Šeperd.

Ona otkriva da nije uvijek voljela teretanu i bildanje.

– Dok nisam napunila 56 godina, nisam nogom kročila u teretanu. Draža mi je uvijek bila čokoladna torta, sve dok nisam više mogla stati u kupaće kostime. Tada sam se sa sestrom dogovorila da popravimo fizički izgled i želja nam je bila da uđemo u Ginisovu knjigu rekorda kao najstarije sestre bodibilderke – priča Ernestin.

To se, međutim, nije desilo.

– Nažalost, ubrzo nakon našeg dogovora, Velvet je pretrpjela moždani udar, a na samrti mi je rekla da želi da nastavim i inspiriram starije dame u to da je vježba neophodna. Nakon što je preminula potpuno sam se raspala, ali sam kasnije smogla snage da treniram i da uđem u Ginisovu knjigu rekorda.

Ernestin je prvi put na bodibilding takmičenju nastupila prije deset godina i odmah je osvojila prvo mjesto i kao 71-godišnjakinja bila je najstarija ikad pobjednica nekog takmičenja i postala je Ginisova rekorderka.

Od vježbanja nije odustala i dalje je vrlo aktivna, a kaže da sada iz benča podiže oko 50 kilograma, ranije je mogla i više od 80!

CdM

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE