Šut: Izgradnja centra za edukaciju policijskih službenika generacijski je projekt!

Radovi na izgradnji centra za edukaciju policijskih službenika, prostorija za smještaj Specijalne policijske jedinice i centralni arhiv, koji se nalazi u Lukovom Polju u Zenici, privode se kraju.

Povodom toga jučer su ovo gradilište posjetili Miralem Galijašević, premijer Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), zajedno s članovima Vlade, a u pratnji Nikole Arsenića, ministra unutrašnjih poslova, te Semira Šuta, policijskog komesara.

Probe grijanja

Prema riječima komesara Šuta, radovi su gotovo završeni i, čim snijeg okopni, slijede radovi na okolnom uređenju.

– Više od 85 posto radova je završeno. Trenutno se rade probe grijanja i sve teče planiranom dinamikom – kaže Šut.

Ovaj objekt sadrži sve što jedan moderan centar za obuku omogućava pripadnicima Specijalne jedinice da budu uvježbani za izvršenje najsloženijih policijskih zadataka.

Tu su velika fiskulturna te centralna sala za edukaciju, fitnes centar, moderan bazen, prostorije za smještaj i rad Specijalne jedinice, heliodrom, streljana, prostor za službene pse.

Budžetska sredstva

– Ovo je generacijski projekt. Izuzetno sam ponosan što ostavljamo narednim generacijama objekt koji, s ovakvim sadržajima i organizacijom, ne postoji u regionu. On će omogućiti da naši službenici budu među najspremnijima i najobučenijima za izvršenje zadataka – kaže Šut.

Projekt, čija vrijednost iznosi oko osam miliona KM, finansira se iz budžeta ZDK, a za sada njegova realizacija teče bez problema. Otvorenje je planirano za 15. maj, simbolično, na Dan policije.

Tokom jučerašnje posjete, Galijašević je uručio Specijalnoj policijskoj jedinici MUP-a ZDK opremu čija je vrijednost 330.000 maraka. Četiri vozila, taktičko oružje i specijalistička oprema, koju je osigurala Vlada ZDK, itekako će doprinijeti izvršenju najtežih policijskih zadataka.

Estetski i funkcionalan  

Arsenić ističe da je ovaj objekt jedinstven i da ne postoji sličan na prostoru bivše Jugoslavije.

– Ne trebamo biti skromni, jer je Ministarstvo unutrašnjih poslova, uz pomoć Vlade, učinilo mnogo napora da MUP ZDK dobije estetski i funkcionalan objekt, kakvog nema na Balkanu – rekao je Arsenić.

8

miliona KM vrijednost projekta

Premijer i članovi Vlade obišli gradilište
Premijer i članovi Vlade obišli gradilište
U funkciji će biti i bazen
U funkciji će biti i bazen

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE