IDDEEA: Izrada pasoša kasni zbog tehničkih problema kod dobavljača

IDDEEA: Izrada pasoša kasni zbog tehničkih problema kod dobavljača
Kako kažu u prethodnom periodu zaključen je ugovor na period od jedne godine sa dobavljačem pasoških knjižica čim je osiguran kontinuitet u izdavanju putnih isprava za građane Bosne i Hercegovine.

“Trenutni dobavljač vrši izradu pasoških knjižica u smanjenom kapacitetu, a zbog nedostatka repromaterijala čija se isporuka očekuje u narednom periodu od mjesec dana. Zbog navedenih tehničkih razloga, te smanjenog kapaciteta izrade pasoških knjižica, Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i hercegovine (IDDEEA) nije u mogućnosti da u punom kapacitetu vrši personalizaciju i isporuku pasoša na lokacije nadležnih organa. S tim u vezi, IDDEEA u skladu sa svojim tehničkim mogućnostima čini sve da u ovom periodu odgovori na zahtjeve za izdavanje pasoša u što kraćem roku, te informišemo da nema nikakve bojazni da će građani ostati bez putnih isprava”, navodi se u saopćenju za javnost.

Iz IDDEEA-e informišu javnost da je navedeni tehnički problem kod dobavljača u fazi rješavanja, te da imaju čvrsta uvjeravanja dobavljača da će se problem nedostatka repromaterijala riješiti u što kraćem roku, čime će se normalizovati cjelokupan proces izdavanja pasoša.

“Molimo građane za razumijevanje, a da ukoliko se radi o tzv. hitnim slučajevima (liječenje u inostranstvu, bolest i smrt člana uže porodice) građani pokreću postupak izdavanja putnih isprava u roku kraćem od propisanog, u kojem slučaju će se putne isprave izdavati bez dugotrajne procedure. Cijena i naknada za izdavanje ovih putnih isprava ista je kao cijena putne isprave izdate u redovnom postupku”, navode iz IDDEEA-e.

Klix.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE