Kakvo nas vrijeme očekuje za bajramske praznike?

zenica 1

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 29 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura oko 7, a najviša dnevna temperatura oko 25 stupnjeva.

U utorak u Bosni i Hercegovini će veći dio dana biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Naoblačenje u večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 29 stupnjeva.

U srijedu se u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13, na jugu do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20, na jugu do 24 stupnja.

U četvrtak se Bosni i Hercegovini prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom provremeno. Ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13, na jugu do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19, na jugu do 23 stupnja.