Portal 072info

Praznik plesa u Zenici

Za trofej grada Zenice u modernim plesovima najuspješniji su bili LDF -centar, Mo stars -Mostar, Just Dance Sarajevo, DDC – Sarajevo i Shadows Zenica

Zenica i klub plesa Shadows su u subotu u Areni bili domaćini praznika plesa.

ples-zenica-mt-(2).jpg - Praznik plesa u ZeniciFoto: Muhamed TUNOVIĆ

Održana su četiri plesna takmičenja: bodovni turnir za Latino i standardne plesove sa međunarodnim učešćem, takmičenje školske lige i solo plesa, Trofej grada Zenice za moderne plesove i Državno prvenstvo BIH za Latinoameričke plesove koje je bilo i izborno jer su dva prvoplasirana plesna para iz kategorija Juniori 2 – Youth i Amateri, time stekli pravo da predstavljaju državu na Svjetskom prvenstvu ali i na Evropskom prvenstvu za 2017. godinu.

– Klub plesa Shadows kao domaćin je prezadovoljan odzivom klubova i takmičara jer je taj dan ukupno preko 650 plesača izašlo na plesni podijum Arene. Također smo zadovoljni i odzivom publike jer je cijeli dan dvorana bila poprilčno posjećena sa gostima koji su imali šta da vide. Najuspješnij klubovi na državnom prvenstvu BiH za Latinoameričke plesove bili su Astorija – Sarajevo, Shadows -Zenica, Ritam – Srbac i Sandoval – Tuzla, kaže Semir Šerić, prvi čovjek zeničkih sjenki.

ples-zenica-mt-(5).jpg - Praznik plesa u ZeniciFoto: Muhamed TUNOVIĆ

U kategoriji pioniri 1 prvo mjesto zauzeli su Amer Čikarić i Sarah Duman – Sandoval, a drugoplasirani su bili Sven Sitnić i Ema Šarić Ema – Shadows, kod pionira 2 prvoplasirani su Anes Taljanović i Lamija Solo Lamija – Astorija, a drugoplasirani njihove klupske kolege Adrijan Mišić i Sajra Delić.

Kod juniora 1 prvoplasirani su Damir Kubat i Uma Pecar – Astorija, drugoplasirani Abaz Babić i Džana Mehmedović – Astorija, a trećeplasirani Damir Nadarević i Luna Damjanović – Shadows. Kod juniora 2 prvoplasirani su Almin Omerdić i Iman Ramadan – Shadows, drugoplasirani Midhat Drino i Berina Omerhodžić – Asorija, a trećeplasirani Feđa Mahmutović i Ema Krajnović – Shadows.

U kategoriji youth prvo mjesto pripalo je paru Živojin Suvajac i Isidora Cvijetć – Ritam Srbac, drugo mjesto paru Mirza Bašić i Lejla Šačić – Astorija, a treće mjesto paru Danilo Vujasinović i Kristina Kalinić – Habanera, Banja Luka. Kod amatera prvoplasirani su Svetislav Savanović i Mia Milanković – Ritam Srbac, a drugoplasirani Deni Alić i Minea Brekalo – Romantik Sarajevo.

Za trofej grada Zenice u modernim plesovima najuspješniji su bili LDF -centar, Mo stars -Mostar, Just Dance Sarajevo, DDC – Sarajevo i Shadows Zenica.

ples-zenica-mt-(7).jpg - Praznik plesa u ZeniciFoto: Muhamed TUNOVIĆ

– Domaćin takmičenja klub plesa Shadows ostvario je do sada najbolji rezultat kluba jer smo taj dan osvojili 13 prvih i deset drugih mjesta. Njaznačajniji su zlatna medalja Almina i Iman na Državnom prvenstvu čime su izborili nastup na Svjetskom prvenstvu. Viceprvaci države su Sven i Ema, a bronzane medalje osvojili su Damir i Luna i Fedja i Ema. Naše dvije sjajne Latino formacije osvojile su u svojim kategorijama Trofej grada Zenice, ističe Šerić.

Takmičenja je ocjenjivalo 12 sudija, pet internacionlnih i sedam nacionalnih sudija.

Oslobodjenje.ba

Podijelite članak