Premijere predstave „Kuća“ 7. i 8. aprila u zeničkom BNP-u

bnp zenica
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Zbog još uvijek složene higijensko-epidemiološke situacije Bosansko narodno pozorište Zenica prolongira zakazane premijerne izvedbe predstave „Kuća“ zakazane za 24. i 25. mart.

Premijerne izvedbe predstave „Kuća“ prema tekstu Benjamina Hasića, u režiji Alena šimića i u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica bit će izvedene 7. i 8. aprila u zeničkom BNP-u. 

Kako je izjavio reditelj predstave: „Naslov Kuća i kratki opis impliciraju na nešto što upućuje na realizam ili možda tekst o ostavinskoj raspravi. Međutim mi se bavimo svim osim time. Nas zanimaju pojedinci koji nisu u situaciji da se nose sa stvarnošću i sa prazninama u njihovim životima. Neki od njih iz bunta konstruišu svoje subjektivne svjetove u koje počinju sve više bježati, dok je za druge to prilika za novi početak.“

ČITAJ JOŠ:  ZENICA: ”Ramazanski vozić” ove godine biće prilagođen uslovima pandemije

U predstavi igraju: Zlatan Školjić, Saša Handžić, Selma Mehanović, Tamara Miličević-Stilić, Anđela Ilić i Benjamin Bajramović. Za scenografiju i kostimografiju predstave je zadužena Sabina Trnka, za muziku Mirza Rahmanović Indigo, a za scenski pokret Thomas Steyaert.

AA222FE2 31D3 46EC B57F 18059A0B78BC
GODISNJICA
MARKETING