Portal 072info

ZENICA: U četvrtak na sjednici Gradskog vijeća o davanju naziva Gradske arene po imenu rahmetli Smajlovića

Za četvrtak, 25. maja ,zakazana je osma sjednica Gradskog vijeća Zenica na kojoj je planirano donošenje Prijedloga Odluke o davanju naziva Gradskoj areni Zenica po imenu rahmetli Husejina Smajlovića.

Na dnevnom redu je i Informacija o stanju u oblasti poljoprivrede u 2016. godini sa Programom mjera za unapređenje poljoprivrede u 2017. godini,Informacija o radu Agencije ZEDA,Izvještaj o ostvarenju godišnjeg plana implementaciji Strategije integriranog razvoja Grada Zenica za 2016. godinu i Plan implementacije strategije za period 2017-2019 godina,te Izvještaji o poslovanju javnih preduzeća u 2016. godini i to: “Parking servis” ,“Grijanje” ,Regionalne deponije “Mošćanica” ,“Vodovod i kanalizacija”,“Zenicatrans-prevoz putnika” i “Tržnica”.

Na dnevnom redu je i Izvještaj Izvršne agencije o realizaciji projekta izgradnje Glavne gradske magistrale,Izvještaj o izvršenju Budžeta Grada Zenica za 2016. godinu,Izvještaj utroška sredstava Fonda za ekologiju,Prijedlog Programa utroška sredstava iz Fonda za ekologiju za 2017. godinu,te Prijedlog Programa sufinansiranja aktivnosti na sanaciji klizišta i odrona za područje Grada Zenica u 2017. godini.

Vijeće će razmatrati i Prijedlog Odluke o obavezi plaćanja naknade za izgradnju skloništa,kao i Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o formiranju Općinskog štaba civilne zaštite. 

Podijelite članak