Јedan zaraženi učenik i cijelo odjeljenje prelazi na online nastavu, maske obavezne

Јedan zaraženi učenik i cijelo odjeljenje prelazi na online nastavu, maske obavezne

Nastava u drugom polugodištu u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj počinje u ponedjeljak, 24. januara, potvrdili su iz Ministarstva prosvjete i kulture RS.

– Škole i gradski/opštinski štabovi za vanredne situacije jedinica lokalnih samouprava u RS obavezni su da prate i redovno obavještavaju Ministarstvo prosvjete i kulture o epidemiološkoj situaciji, te da ukoliko bude potrebno, dostave prijedlog za obustavljanje nastave i prelasku na nastavu na daljinu – navedeno je u saopštenju.

Iz Ministarstva navode da prijedlog za obustavljanje nastave može da obuhvata sve škole ili samo određene škole sa područnim odjeljenjima ili bez područnih odjeljenja.

Pomoćnica ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje Nataša Cvijanović rekla je za RTRS da nije bilo razloga za odgađanje početka nastave, jer je mali broj učenika zaražen, navodeći da će časovi trajati 45 minuta.

Cvijanović je rekla da su juče iz Instituta za javno zdravstvo dobili informacije da je 68 učenika, osnovaca, pozitivno na virus, a ukupno 142 učenika u osnovnoj i srednjoj školi.

Cvijanović je podsjetila da svi učenici moraju da nose masku, a učenici od prvog do petog razreda masku nose samo za vrijeme kretanja između časova i kada odgovaraju na času.

Ona je dodala da će se nastava održavati u skladu sa preporukama i uputstvima Instituta za javno zdravstvo Rs, kao što je to bio slučaj i tokom prvog polugodišta.

Cvijanović je rekla da je jedan zaraženi učenik dovoljan da odjeljenje pređe na online nastavu.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica