​BAŽDAREVIĆ Ne smijemo potcijeniti Kipar (FOTO/VIDEO)

​BAŽDAREVIĆ Ne smijemo potcijeniti Kipar (FOTO/VIDEO)

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u okviru trećeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018, na Bilinom polju ugostit će selekticiju Kipra.

Nakon poraza u Belgiji u taboru Zmajeva poljuljana je atmosfera, a na travnjak Bilinog polja istrčat će Kiprani, koji su u prošlim kvalifikacijama odnjeli puni plijen, i tako našoj reprezentaciji nanjeli neočekivani poraz koji nas je koštao plasmana na Euro 2016 u Francuskoj.

“Moramo smo se sto prije okrenuti onom sto nas ceka, da damo sve od sebe jer ta tri boda su nam izuzetno važna. Ne treba naglašavati koliko nam treba motivacije da obradujemo ljude koji dolaze da nas bodre. Sve možemo da opravdamo osim borbenosti koje nije bilo dovoljno u toj utakmici. To se smije da se ponavlja u bilo kojoj narednoj utakmici.Nakon zadnjeg treninga večeras odlučit ćemo sastav. Najbitnije je da igramo onako kako znamo i uspjeh neće izostati. I ako imaju dva poraza, radi se o nezgodnoj ekipi sa iskusnim igračima koju ne smijemo podcijeniti.” –  Baždarević.

” Kao što sam rekao poslje utakmice sigurno je da smo svi podbacili. Nedopustivo je za jednu ekipu koja želi biti među prve dvije da gubi 4-0. Oo što samo napravili nije bili dovoljni ni za šta. Od početka se vračamo na taj Kipar koji nas je prošle kvalifikacije koštao prolaza i siguran sam da ih ovaj put nećemo podcjeniti. Kad izgubiš jednu utakmicu i igraš narednu za tri dana onu prethodnu moraš zaboraviti i dati maksimum i onoj koja slijedi. Nama je ova utakmice od izuzetnog značaja i mislim da tri boda neće izostati.”

 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica