072INFO: Dvije godine revolucije u svijetu internet medija

Prije dvije godine, 29. marta, osnovan je internet portal 072info.com sa sjedištem u Zenici.

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Zahvaljujući predanom i kontinuiranom radu, okupljanju mladih novinara i fotografa sa već stečenim iskustvom na raznim medijima, portal 072info prema ocjeni javnosti za kratko vrijeme ispunio je svoj primarni cilj – postati drugačiji; te postao omiljeno štivo u svijetu internet medija širokih masa.

Pokazujući originalnost tokom ove dvije godine, radeći objektivno i politički izolovano, revolucija u svijetu internet medija koju je započeo 072info 29. marta 2013. godine svakodnevno je dobijala sve veću podršku što za rezultat ima više od 300 000 posjeta tokom mjesec dana.

Zavidan broj posjeta, širok spektar vijesti, kvalitetni autorski članci, medijska pokroviteljstva najvećih događaja u Bosni i Hercegovini, doveli su 072info na sami vrh ljestvice registrovanih internet portala u Zeničko-dobojskom kantonu i šire.

ČITAJ JOŠ:  CIK: Plasirane su dezinformacije o procesu prijave birača za glasanje izvan BiH

Proslava prve godišnjice rada također je bio događaj koji do tada nije zabilježen kada govorimo o obilježavanju godišnjica rada internet portala, a pregršt nagrada tokom marta mjeseca prošle ali i ove godine simboličnog naziva ‘Ludi mjesec uz 072info’ samo su kruna originalnosti.

Ogromno interesovanje eminentnih firmi, ponajviše sa područja Zenice ali i Bosne i Hercegovine, također su pokazatelj kako je portal uspio zadobiti povjerenje kako čitatelja tako i poslovnih partnera, a sve navedeno dokazuje kako su ambicije direktora portala u potpunosti ispunjene.

Da se odlučilo otići korak dalje pokazatelj je i druga godišnjica rada portala, a koja će u režiji 072info još jednom pomjeriti granice internet poslovanja. Naime, ono o čemu ovih dana bruji bh. i regionalna javnost jeste rođendanski koncert 072info u Gradskoj areni Zenica, 11. aprila sa početkom u 20.00 sati, a gdje će interpretacijama kralja narodne muzike Šabana Šaulića, gošćom Aleksandrom Prijović i specijalnim gostom iznenađenja portal na najvećem nivou proslaviti dvije godine uspješnog rada i djelovanja.

ČITAJ JOŠ:  Autobus sletio s ceste

Osim rođendanskog koncerta u Areni Zenica, a što do sada u BiH nijedan portal nije organizovao, 072info se nije zaustavio na poslovnim ostvarenjima i uspjesima. Tako sa ponosom objavljujemo kako od 01. aprila 072info počinje saradnju sa eminentnom Televizijom OBN, a koja je uvidjela produktivnost i efektnost u saradnji sa portalom. Osim OBN TV, 072info počinje i poslovnu saradnju sa najuspješnijom turističkom agenciji u Bosni i Hercegovini Sol Azur/Buena Vista, a koji su također prepoznali vrijednosti mladog ali uspješnog internet medija, te će se sa ponosom i oni pridružiti velikom broju naših zadovoljnih klijenata i to: Frizersko-kozmetički salon ‘Aysun’, Autoškola 072-Ze, Stomatološka ordinacija D&N, Cvjećara Hena, Žaluzine Style, Ekor Komerc, Fast food King, Fitness&aerobic club Elite, Pizzeria Fratelli, Apartmani Bedi, Alvatel d.o.o. Zenica, Pivnica Gatto, Printaj online, Hotel Dubrovnik, RK Čelik Zenica, Ag-shop Jašarević, Ekor Club, Narodni Radio i Kanal 6, NVO 3P i Pekara Inpek.

ČITAJ JOŠ:  Svako jutro otvara radnju: Ona ima 71 godinu i radi kao vulkanizerka (FOTO)

Sve navedeno pokazatelj je kako će 072info pored kontinuiranog praćenja svih dešavanja u Zenici, ZDK-u, BiH, regiji i svijetu, nastaviti sa novim projektima i poslovnim ostvarenjima koji nas, i pored svega navedenog, dodatno izdvajaju od drugih.

072INFO TV