072INFO OTKRIVA: Komšić nije govorio istinu, sporazum sa “Osmorkom” mu ponuđen prošle godine!

072INFO OTKRIVA: Komšić nije govorio istinu, sporazum sa “Osmorkom” mu ponuđen prošle godine!

Član Predsjedništva BiH i predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić gostujući na FACE TV kod Senada Hadžifejzovića govorio je o aktuelnoj političkoj situaciju, a posebno se osvrnuo i na djelovanje “Osmorke”.

Tom prilikom, Komšić je u više navrata prvenstveno poručio kako nema problem s tim što nije dio vlasti, dok je potencirao kako ne vjeruje u priču o “Osmorci”.

Na upit novinara zašto nije dio te priče, Komšić je tvrdio kako ga, zapravo, niko nije ni zvao da bude dio tog “projekta”, a da je sada kasno da se uključuje kada je sve, praktično, dogovoreno i podijeljeno.

Međutim, portal 072info u posjedu je dopisa koji dokazuje kako Komšić zapravo ne govori istinu. Naime, 27. oktobra 2020. godine na ruke Komšića adresiran je dopis SDP-a BiH, odnosno Prijedlog teksta Sporazuma o formiranju parlamentarnih većina na svim nivoima.

-Poštovani predsjedniče gdine Komšić, kako smo razgovarali u ovom postizbornom periodu uradili smo prijedlog teksta Sporazuma o formiranju parlamentarnih većina na svim nivoima. U prilogu ovog akta dostavljam tekst Sporazuma.

Naravno da možeš dostaviti i određene sugestije i primjedbe na tekst kako bi ga dalje usaglašavali. Ako nemaš primjedbi onda Te molim da dostaviš svoju saglasnost kako bi mogli organizirati potpisivanje Sporazuma u najkraćem roku.

Smatram važnim napomenuti da je tekst, pored Tebe, dostavljen i predsjednicima NS, NIP, NES, BHI KF, PDA, SZNG, SBIH – navodi se u dopisu kojeg potpisuje Nermin Nikšić, u čijem posjedu je portal 072info.

Dopis koji je Nermin Nikšić uputio Komšiću

Dakle, Komšiću je itekako na vrijeme nuđeno da bude dio nove političke priče, međutim, očigledno je priželjkivao da vlast formira sa SDA kako bi u tom slučaju plijen za podjelu pozicija bio veći, ali i kako bi ostao odan partner lošim politika koji su najodgovorniji za poražavajuće brojke odlaska mladih, prosjeka plaća, neriješenih ubistava, nezaposlenih…

Na kraju, valja podsjetiti kako je, činjenica, DF jedino iznimku napravio u Zeničko-dobojskom kantonu gdje su odlučili formirati vlast bez SDA.

Podsjećanja radi, Komšić je čak četvrti mandat u fotelji člana Predsjedništva BiH, za koje vrijeme se situacija u BiH nije popravila na bolje – naprotiv. Iako kada se osvrne oko sebe uviđa da je došlo vrijeme za promjene, odnosno mlada i nova politička lica, očigledno se lideru DF-a osladilo pa će “u penziju”, zasluženu ili ne, upravo iz Predsjedništva BiH.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica