“072INFO” SAZNAJE: U sinoćnjoj nesreći teško povrijeđena doktorica Doma zdravlja Zenica

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Mlada djevojka A. S. (1997.) koja je zadobila opasne povrede po život nakon sinoćnje nesreće je također doktorica medicine i zaposlena je u Domu zdravlja Zenica, saznaje “072info”.

Podsjetimo, ona je usljed povreda zadobivenih u nesreći zadobila unutrašnje krvarenje mozga, prijelom baze lobanje i vratne kičme.

Kako saznaje “072info”, A. S. je doktorica medicine i to Doma zdravlja Zenica, gdje je primljena krajem prošle godine i radi u dječijem dispanzeru, Službi za zdravstvenu zaštitu djece. 

Podsjetimo, do nesreće je došlo u petak u 23:30 sati u ulici Maršala Tita, a vozač Berberović (1996. godište) je u krvi imao alkohola. Kako je u izjavi za medije kazala Mersiha Novalić, glasnogovrnica MUP-a KS vozilom je upravljao bez vozačkog ispita.

“Vozilom Mercedes je upravljao A.B. koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo ugrožavanja sigurnosti u saobraćaju. Prilikom upravljanja vozilom, imao je prisustvo alkohola u krvi i vozilom je upravljao bez vozačkog ispita. Od zadobijenih povreda, 25-godišnja žena je preminula na mjestu nesreće. Tijelo je prevezeno u prosekturu Bare gdje će biti obavljena obdukcija”, kazala je Novalić ranije za medije.

U nesreći je stradala mlada sarajevska doktorica Azra Spahić (1998. godište), uposlenica JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo. Povrijeđene su još dvije djevojke, koje su u trenutku nesreće bile sa njom, od kojih je S. A. (1997.) dobila povrede opasne po život. Dok je djevojka inicijala E.S., za sada, sa stabilnim parametrima.

Berberović je predat je u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.