1.4 TDI: Još jedna Škoda u BiH sa million pređenih kilometara

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Prije četiri godine svjedočili smo prvoj Škodi milionerki, a sad je na red došla još jedna. Poslije legendarne Fabije 1.9 SDI, million kilometara po bh. cestama ‘’odradila’’ je ova bestselerka s trocilindarskim 1.4 TDI ageragtom u rukama Bege Ćerića.

Kvalitet i pouzdanost Škoda vozila su već dugi niz godina neupitni i višestruko dokazani. Već 30 godina Škoda Auto je član Volkswagen grupacije, jednog od najuspješnijih proizvođača vozila na svijetu. U saradnji sa grupacijom, Škoda Auto samostalno razvija, ne samo vozila nego i, komponente poput motora i mjenjača. Dodatna potvrda ovim činjenicama na bosanskohercegovačkom tržištu je svakako pređenih 1.000.000 km!

2018. godine smo zabilježili prvi primjer ove laskave titule. Gospodin Mirsad Ćosić se prisjeća tog trenutka. “Davne 2003. godine sam se odlučio za kupovinu novog vozila. Odabrao sam Škodu Fabiju 1,9 SDI jer mi je u tom trenutku jedino bilo bitno da kupim pouzdano, kvalitetno i pristupačno vozilo. Zaista je nadmašila sva moja očekivanja. Nakon toliko godina korištenja u najzahtjevnijim uslovima gradske vožnje – kao taxi vozilo (uz redovno održavanje u ovlaštenom Škoda servisu Cosmos Commerce u Tuzli) krajem 2018. godine je došla do milionitog kilometra. Osjećaj mijenjanja “devetki” na instrument tabli uz prikaz crtica je jedinstven. Jednostavno se ne može opisati riječima. Od tog trenutka do danas, vozilo je i dalje u upotrebi i u ovom trenutku ima dodatnih 168.000 km na brojčaniku; dakle ukupno 1.168.000 km.”

Koncem prošle godine, još jedan vlasnik Škoda vozila se pohvalio sa pređenih 1.000.000 km. Kupac Bego Ćerić je 2006.godine kod ovlaštenog Škoda partnera Hercegovina Auto u Mostaru kupio Škodin model Fabia 1,4 TDI. Ne krije zadovoljstvo kvalitetom i pouzadnošću ovog Škoda modela.

“Vožnja na bosanskohercegovačkim cestama veliki je izazov za sve modele vozila. Moja Fabia je prešla 1.000.000 km bez bilo kakvih većih problema i dalje zbraja nove. Korištenje originalnih dijelova i redovno servisiranje kod ovlaštenog Škoda partnera je svakako išlo svemu ovome u prilog”, dodaje Bego.