10 GODINA 072INFO: Potpuna dominacija nad medijskom scenom u ZDK, osvojite vrijedne nagrade 

10 GODINA 072INFO: Potpuna dominacija nad medijskom scenom u ZDK, osvojite vrijedne nagrade 

Portal 072info je pravo osvježenje u svijetu internet medija, koji je uz pomoć profesionalne redakcije i novinara za rekordno kratko vrijeme zadobio povjerenje široke mase i danas opravdano slovi za najčitaniji internet portal u Zeničko-dobojskom, Srednjobosankom kantonu i šire.

Ove godine portal 072info slavi jubilej – 10 godina postojanja, a našim čitateljima tim povodom poklonili smo novi projekat 072PODCAST. Ovakav format na prostoru ZDK i SBK, gdje smo ubjedljivo lideri kada govorimo o čitanosti, ne postoji pa je 072info i u ovome prvi.

Ne bježimo od toga da i ovo, baš kao i brojne druge projekte i načine pristupa modernom novinarstvu prepišu blogovi koje vodi uži krug porodice, budući da je upravo 072info mnogima postavio standarde novinarstva. 

To i ne čudi jer oni koji su osnovali 072info imaju, prije svega, stručno zvanje iz medija i komunikacija, nisu električari, ali i jer su autori knjige koju studenti novinarstva koriste na fakultetima. Nismo rasli i gradili se ucjenama, podvalama ili zloupotrebama nekih drugih medija. Iza našeg uspjeha stoje sati i sati rada, mnoštvo pređenih kilometara, priča, intervjua, članaka…

PRVI ČLANAK

Vratimo se na revoluciju u svijetu internet medija, što je naša parola od osnivanja, koja je počela 29. marta 2013. godine, objavom vijesti da Zeničanka Amina Halilić putuje u Istanbul na liječenje.

Za deset godina djelovanja u internet medijima, 072info preuzeo je potpunu dominaciju nad medijskom scenom u Zeničko-dobojskom kantonu pa i šire.

Svojom požrtvovanošću, aktuelnošću, preciznošću, kvalitetnim vijestima i objektivnošću, Portal 072info je postao svakodnevno sredstvo informisanja miliona čitatelja, što ga čini najčitanijim i najutjecajnijim internet portalom u ZDK i šire. Osim toga, najpopularniji smo portal u ZDK i šire i na društvenim mrežama, o čemu svjedoče relevantni podaci.

Kada se radi o brojkama, 072info putem Facebooka prati blizu 200.000 ljudi, a na Instagramu blizu 16.000 ljudi. “Google Analytcs” mjesečno zabilježi i do četiri miliona posjeta na naš portal, što nam osigurava neupitno lidersko mjesto u svijetu internet medija u ZDK i šire.

Zahvaljujući ogromnoj posjećenosti, do sada bilježimo saradnje sa više od 200 eminentnih firmi s područja Bosne i Hercegovine, što i ne čudi budući da smo po svim relevantnim statistikama idealan medij za produktivno oglašavanje!

Valja istaći da su itekako popularni naši nalozi i na drugim platformama poput TikToka i YouTube-a. 

Posebno smo ponosni što u dosadašnjem radu nismo objavili nijedan demant, a za proteklih deset godina napisali smo ili preuzeli od drugih medija preko 206.899 tekstova. Portali kojima smo konkurencija u proteklom periodu pokušali su nam prepisati gafove propalih internet projekata, poput najave zemljotresa – vijesti objavljenoj u vrijeme kada naš portal nije ni postojao, a 072info se može pohvaliti kako tokom dosadašnjeg djelovanja nema nijednu presudu za klevetu.

Redakciju odnosno tim “072info” danas čini pet mladih ljudi, a koji su, vođeni idejom utemeljitelja portala i ideje 072info, definitivno zaslužni što u Zenici egzistira medij koji je omiljeno štivo u svijetu internet medija brojnim čitateljima širom Zenice, ZDK, BiH i naših građana u zemljama svijeta. Valja istaći i to kako od početka rada fokus 072info nisu bile samo vijesti iz Zenice, iako su mnogi naziv vezali samo za lokalne vijesti. 

U porodicu 072 pridružio se i projekt Agencije za promociju “072MEDIA”, sa prvim i jedinim city light led displejem na najprometnijem šetalištu u Zenici – Kamberovića polju, a odnedavno 072 predznak ima i naša emisija odnosno projekat “072PODCAST” u kojem će gostovati i već su gostovali najaktuelniji gosti iz BiH.

BOGAT NAGRADNI FOND

Budući da smo svake godine povodom našeg rođendana organizirali nagradne igre, to nije izostalo ni ove godine kada obilježavamo jubilej. Kao u mnogo čemu, tako smo jedini medij koji nagrađuje svoje čitatelje povodom rođendana portala. Brojne, bogate, nagrade dokaz su da itekako poštujemo i cijenimo povjerenje miliona čitatelja, a koji će biti u prilici osvojiti vrijedne nagrade.

Osvojite putovanje za dvoje u Istanbul (BISS-Tours), vikend za dvije osobe u apartmanima “BEDI” na Vlašiću, 10 poklon iznenađenja Ag-shopa Jašarević za 10 godina 072info (muški/ženski SWATCH sat, Constantin nautics narukvice, nakit sa Swarovskim kristalima), rezervoar goriva na Ormanu (150 KM), GARMIN sat (M-Bike shop) i CORELLI biciklo (M-Bike shop i 072info).

Uslov za učešće u nagradnoj igri, između ostalog, je pretplata na naš YouTube kanal – PRETPLATI SE KLIKOM OVDJE, a uskoro pokrećemo prvu nagradnu igru. Pratite i dalje naš portal i budite učesnici vrijednih nagradnih igara koje vas očekuju.

Hvala vam što ste dio jubileja 072info, ali i što smo godinama vaše omiljeno štivo u svijetu internet medija! 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica