Portal 072info

10 savjeta za čišćenje koji će ti olakšati život

Olakšaj sebi život uz ovih nekoliko korisnih savjeta.

1. Protvan

Vrijeme je za izradu razno raznih finih kolačića. A ako tvoji protvani trebaju novi izgled, rješenje je kombinacija sode bikarbone i hidrogen peroksida. Ostavi smjesu otprilike 2 sata, a zatim uzmi spužvicu u ruke. Rezultat će biti čaroban.

2. Dlaka ljubimaca

Imaš presvlaku punu dlaka svog ljubimca? Tu će ti najbolje pomoći vlažna gumena rukavica, jer će se dlaka prilijepiti za nju.

3. Žuti jastuci

Problem žutih jastuka riješit ćeš na sljedeći način. Potrebna ti je 1 šalica deterdženta za pranje rublja, 1 šalica deterdženta za suđe u prahu, 1 šalica izbjeljivača i pola šalice boraksa, kako bi tvoji jastuci bili ponovno savršeno bijeli.

4. Ručnici

Ponekad ručnici mogu imati vrlo neugodan miris, a njega ćeš se riješiti uz pomoć 1 šalice octa tijekom pranja.

5. Pločice u kupaonici

Ima li išta iritantnije od taloga između kupaonskih pločica? Njega ćeš se riješiti uz pomoć 2 sastojka: sode bikarbone i izbjeljivača. Koristi se običnom četkicom za zube ili nešto većom četkom.

6. Noževi

Noževe nipošto nemoj prati u perilici za posuđe, nego se za njihovo savršeno čišćenje posluži limunovim sokom. Namoči ih u sok na nekoliko minuta, a zatim prijeđi običnom spužvicom.

7. Prozori

Za čišćenje prozora donosimo sljedeći recept: u plastičnu bocu s raspršivačem dodaj vodu, ocat i deterdžent za pranje posuđa, dobro pomiješaj i to je to. Također, za čišćenje prozora uvijek koristi stare novine, umjesto krpice.

8. Pećnica

Kako bi svoju pećnicu oslobodila prljavštine, posegni za smjesom sode bikarbone i octa. Prvo očisti pećnicu koliko možeš, jer neke stvari će se vrlo lako ukloniti. Za svu ostalu prljavštinu, prvo po njoj posipaj sode bikarbone. U bocu za sprej ulij ocat te zatim njega rasprši po sodi. Ostavi 20 minuta, a zatim dobro izribaj sa spužvicom, piše “Index.hr“.

9. Roštilj

Kako tvoj roštilj ne bi bio ljepljiv, prereži glavicu luka na pola te ju dobro utrljaj u njega.

10. Čaše i perilica za posuđe

Za još veću čistoću i sjaj tvojih čaša, prilikom njihobog pranja u perilici, dodaj malo octa. Također, ako je tvoja perilica od nehrđajućeg čelika, ocat će joj vratiti stari sjaj i dati svjež miris. Dodaj otprilike šalicu na dno i to možeš napraviti prilikom svakog pranja.

Podijelite članak