Deset stvari koje možda ne znate o psima

Deset stvari koje možda ne znate o psima

Puppy-3-dogs-1993798-1024-768Dolaze u raznim veličinama i bojama, s dlakom dugom, kratkom ili čak bez nje. No, koliko god različiti bili i izgledom i karakterom, za svoje su vlasnike uvijek – čovjekovi najbolji prijatelji!

1. Sve više tvrtki diljem svijeta svojim zaposlenicima daje mogućnost da sa sobom na posao povedu i svog psa. Ljubimci naime, radnike smiruju, snižavaju razinu stresa, stvaraju ugodniji ambijent i potiču veću produktivnost.

2. Vlasnici pasa, njih čak 78 %, više vole društvo svog psa nego kolega na poslu. Kada se radi o ženama taj postotak raste na 81 %.

3. Gordon Byron, engleski pjesnik, revoltiran što statut sveučilišta Cambridge brani držanje pasa u sobama, nabavio je pravog pravcatog medvjeda. To statutom naime, nije bilo zabranjeno. Kada je završio studij Byron je medvjeda poveo sa sobom kući.

4. Crtač stripova Charles Addams (tvorac poznate animirane serije ‘Obitelj Addams’) oženio se sa svojom trećom suprugom na psećem groblju.

5. ‘Dva gospodina iz Verone’ je jedino Shakespearevo djelo koje u kojem se na pozornici mora pojaviti pas imena Crab (rak).

6. Kanarski otoci se ne zovu po kanarincima nego po psima – Insulae Canariae na latinskom znači Otok pasa.

7. Francuz M. Huret je 1875. patentirao ‘Cynophere’, vozilo koje preko pedala pokretali psi, no već su tadašnji zagovornici prava životinja uspjeli postići da to vozilo ne stekne popularnost.

8. Restoran ‘Dog-Meat King’ u Pekingu servira više od 50 vrsta jela od pasa, uključujući pirjane pseće šapice ili kuhani rep.

9. Peticija koju je potpisalo 11.000 uzgajivača i vlasnika pasa 2001. je dostavljena Kinezima s molbom da prestanu s uzgojem Bernardinaca zbog mesa.

10. Aleksandar Veliki po svom najdražem psu nazvao je i jedan grad – Peritas.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE