10 stvari koje niste znali o ženskom samozadovoljavanju

O seksu se priča otvoreno, čini se da više nema tabu tema. Ipak, ženska masturbacija je i dalje pojam o kom se samo šuška. Da li ste znali da…

1. Masturbira mnogo više žena nego što mislite
Oko 92 posto žena se samozadovoljava redovno, a istraživanja su pokazala da preostalih osam posto vjerovatno laže.

2. To rade češće nego što možete da zamislite
Oko 60 posto žena se prepušta masturbaciji dva do tri puta sedmično. Oko 10 posto to radi svakodnevno.

3. Moguć je i orgazam bez dodira
Ima žena koje samo zamišljanjem mogu da se uzbude, pa čak i da dožive orgazam. To je poseban talenat. Barry R. Komisaruk, neurolog sa univerziteta Rutgers je pratio žene koje mogu da dožive orgazam bez dodira. Dakle, ima ih, pitanje je samo koliko.

4. I ženke životinja to rade
Ženke homosapijensa nisu jedine koje se prepuštaju samozadovoljavanju. Ženke životinja rade to isto. Kobile se trljaju o ogradu, ptice savijaju repove, a majmunice se služe štapovima. I ne, ne radi se o svrabu. Naučnici su ih razotkrili analizom sekreta.

5. Lekcija iz historije
Spremni za brzu lekciju iz historije? Prvi prikaz ženske masturbacije je zabilježen na glinenoj figuri koja datira iz četvrtog vijeka prije nove ere, a nalazila se u hramu na Malti.

6. Žene pričaju bezobraznije od muškaraca
Mislili ste da su muškarci perverzniji? Živite u zabludi. Istraživanja su pokazala da djevojke otvorenije pričaju o seksu i tokom seksa.

7. Samozadovoljavanje pomaže kod menstrualnih grčeva
Ako ste ostali bez lijeka koji će vam ublažiti bol, sada znate šta vam je činiti. Ljekari objašnjavaju da se tokom mastrubacije luči hormon koji ublažava bol.

8. Mnogo više žena gleda porno filmove nego što ste mislili
Možda im treba inspiracija? Nedavno istraživanje je pokazalo da 21 posto Amerikanki gleda live seks online.

9. Pomaže djevojkama da zaspe
Žene ne masturbiraju uvijek samo da bi se zabavile. Ponekada samo žele da se opuste. Čak 32 posto djevojaka se samozadovoljava jer im to pomaže da se uspavaju.

10. Skoro polovina žena više voli solo nego u paru
Istina je da žene znaju šta žele i za to im ne trebaju muškarci. Čak 41 posto njih priznaje da više uživaju u masturbaciji nego u seksu.

Fokus.ba